Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο το ηλεκτρικό τρακτέρ της Τουρκίας!

Ελλάδα 12:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο το ηλεκτρικό τρακτέρ της Τουρκίας!

ΝΕΑ

Έτοιμο το ηλεκτρικό τρακτέρ της Τουρκίας!

ΝΕΑ

Η ZY Electric Tractor ανακοίνωσε πως το προσεχές καλοκαίρι θα διατεθεί το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό τρακτέρ, σε τρεις εκδόσεις μεγέθους και ισχύος.

Advertisement
Advertisement

Στο λανσάρισμα του πρώτου τουρκικού ηλεκτρικού τρακτέρ θα προχωρήσει η εταιρεία ZY Electric Tractor, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της, Önder Yol, την περασμένη Δευτέρα.

Πρόκειται για ένα μηδενικών εκπομπών ρύπων όχημα, το οποίο έχει αναπτυχθεί από κοινού με την τράπεζα Ziraat Bank, ενώ η εκκίνηση της μαζικής παραγωγής του είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Ιούνιου.

Σύμφωνα με τον Yol, η ζήτηση για το ηλεκτρικό τρακτέρ είναι ήδη μεγάλη, ενώ ήδη έχουν παραχθεί 25 αντίτυπα τα οποία βρίσκονται έξω από τη γραμμή συναρμολόγησης.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται πως η έναρξη της παραγωγής του τρακτέρ ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη του 2020, αλλά αναβλήθηκε ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αν δεν υπήρχε η πανδημία, ήδη θα είχε ξεκινήσει η παραγωγή. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην προμήθεια των μηχανικών μερών», σημείωσε ο Önder Yol.

Advertisement

Οι τρεις τύποι του ηλεκτρικού τρακτέρ

Όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της ZY Elelctric Tractor, το όχημα θα παραχθεί σε τρεις τύπους μεγέθους και ισχύος: Μία μικρού μεγέθους που θα προορίζεται για κηπουρικές εργασίες, μία μεσαίου μεγέθους και μία μεγάλων διαστάσεων.

Advertisement

Η μικρότερη θα παράγει έως 140 ίππους, ενώ η πλήρης φόρτιση θα διαρκεί 20 λεπτά παρέχοντας αυτονομία 5 ωρών. Η μεσαία έκδοση θα «φορά» ηλεκτροκινητήρες των 105 ίππων, με τη συνδυαστική ισχύ να αντιστοιχεί σε 220 PS, ενώ η αυτονομία θα αγγίζει τις 7 ώρες.

Αναφορικά με την μεγαλύτερη έκδοση, η συνολική ισχύς θα αποτυπώνεται σε 320 ίππους, ενώ με φόρτιση 90 λεπτών θα απολαμβάνει αυτονομία 7 ωρών.

Κοινός παρονομαστής και των τριών εκδόσεων είναι πως δεν παράγουν ρύπους, ενώ είναι απόλυτα αθόρυβες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην κτηνοτροφία και ειδικά στις φάρμες παραγωγής γάλακτος.

Advertisement

Η υφιστάμενη παραγωγική δύναμη της εταιρείας αντιστοιχεί σε 1.050 μονάδες ανά έτος, ένας αριθμός που επιδιώκεται να αυξηθεί στις 10.000.

Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Πολιτικά υποκινούμενη η απόφαση για μη επένδυση της VW στη χώρα
Το Τουρκικό θωρακισμένο που προσπάθησε να ρίξει το φράχτη στoν Έβρο (+video)
Τουρκία: Εκτοξεύονται οι πωλήσεις αυτοκίνητων