Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αντεπίθεση Ερντογάν στην Volksawagen

Ελλάδα 8:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αντεπίθεση Ερντογάν στην Volksawagen

ΝΕΑ

Αντεπίθεση Ερντογάν στην Volksawagen

ΝΕΑ

Ο Σουλτάνος περνά στην αντεπίθεση «αποκλείοντας» κάθε-σχεδόν-μοντέλο του VW Group από τις κρατικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Advertisement
Advertisement

O πόλεμος «VW-Eρντογάν» συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με τον Σουλτάνο να σηκώνει και πάλι το γάντι. Έτσι, μετά την ακύρωση της επένδυσης των Γερμανών, που αφορούσε μια νέα μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων στη Σμύρνη, ο ισχυρός άντρας της γείτoνος χώρας διέταξε να αποσυρθούν από τις κρατικές επιχειρήσεις όλα τα VW και Audi, εφαρμόζοντας ουσιαστικά μια πρακτική μποϊκοτάζ στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, η κυβέρνηση Ερντογάν, μετά από σχετική οδηγία, πρόκειται να αντικαταστήσει τα κρατικά αυτοκίνητα της κεντρικής διοίκησης με μοντέλα Ford & Toyota. Προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί, επίσης, και σε αυτοκίνητα της Renault (πρόκειται για εταιρείες που διατηρούν γραμμές παραγωγής οχημάτων στην Τουρκία).

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως, μέχρι πριν μερικούς μήνες, το VW Group σκόπευε να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στη Σμύρνη, το οποίο θα αναλάμβανε την κατασκευή των VW Passat & Skoda Superb. Ωστόσο, η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και το ασταθές κλίμα στη γειτονική χώρα ήταν δύο από τους βασικούς λόγους ακύρωσης της εν λόγω επένδυσης. Πλέον, η VW θα επεκτείνει το υπάρχον εργοστάσιό της στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, εκεί όπου κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή τα περισσότερα από τα μεγάλα SUV της (VW Touareg, Audi Q7/Q8, Porsche Cayenne), αλλά και τα μίνι VW up!, Skoda Citigo και SEAT Mii.

Διαβάστε επίσης: 

VW: Γιατί είπε «όχι» στο εργοστάσιο της Τουρκίας

Advertisement

ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen

Δείτε το νέο απίστευτο αυτοκίνητο του Ερντογάν

Advertisement

O γαμπρός του Ερντογάν έφτιαξε “ιπτάμενο αυτοκίνητο” (video)