Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο… εργαλείο του Χάαλαντ

Ελλάδα 12:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο… εργαλείο του Χάαλαντ

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο… εργαλείο του Χάαλαντ

ΝΕΑ

Μέχρι τώρα ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι ξέσπαγε στις εστίες των αντιπάλων, αλλά φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Χάμιλτον…

Advertisement
Advertisement

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει μια ερωτική σχέση με το γκολ, αλλά και με οτιδήποτε διαθέτει… τιμόνι και ρόδες! Στο πρόσφατο παρελθόν, οι κάμερες τον έχουν απαθανατίσει να οδηγεί με καμάρι, ακόμα και το τρακτέρ του πατέρα του, στην οικογενειακή φάρμα, στη Νορβηγία.

Φαίνεται, όμως, ότι αποφάσισε ν πάει πολλά βήματα παρακάτω και γιατί να μην το κάνει; Η καριέρα του βρίσκεται στο ζενίθ και οι εβδομαδιαίες απολαβές του, ξεπερνούν τις 450.000 ευρώ!

Τι είναι, λοιπόν, τα 3,13 εκατομμύρια ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των φόρων), που ξόδεψε, για το εκρηκτικό υπεραυτοκίνητο Mercedes-AMG ONE;

Advertisement
Advertisement

Με τη γλώσσα των αριθμών είναι πάνω από το τριπλάσιο μπάτζετ, του -μέχρι τώρα- στόλου αυτοκινήτων που έχει στην κατοχή του ο Νορβηγός σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι. Μια Mercedes AMG GLE, μία Rolls-Royce Cullinan, ένα Audi RS6 Avant και ένα Range Rover Sport.

Η ισοπεδωτική Mercedes-AMG ONE;

Ως το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής, με κινητήρα προερχόμενο από τη Formula 1, η Mercedes-AMG OΝΕ, επανέρχεται στο προσκήνιο δύο χρόνια μετά την παρουσίασή της (2022), έχοντας ήδη να επιδείξει ένα αξιοθαύμαστο ρεκόρ γύρου στην πίστα του Nurburgring.

Advertisement

Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V6 των 1,6 λίτρων, προέρχεται από το μονοθέσιο W06 F1, με το οποίο ο Λιούις Χάμιλτον είχε κερδίσει το τρίτο του πρωτάθλημα.

Σε αντίθεση με τους Ιταλούς ανταγωνιστές, αυτή η μοναδική Mercedes ενισχύεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, για συνδυαστική απόδοση 1.049 ίππων, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 352 χλμ./ώρα και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 2,9 δευτερόλεπτα. Με αυτές τις επιδόσεις, κατέρριψε το ρεκόρ της LaFerrari, στη θρυλική πίστα της Μόντσα.

Advertisement