Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τώρα και τα στρατιωτικά γίνονται υβριδικά (+video)

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τώρα και τα στρατιωτικά γίνονται υβριδικά (+video)

Mobility

Τώρα και τα στρατιωτικά γίνονται υβριδικά (+video)

Mobility

Το ικανότατο JLTV, είναι έτοιμο για λανσάρισμα και ως εξηλεκτρισμένο από την Oshkosh Defense που ειδικεύεται στην κατασκευή στρατιωτικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Η Oshkosh Defense αποκάλυψε το δικό της υβριδικό όχημα για επιχειρησιακή χρήση από τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Το eJLTV, που διαφημίζεται ως το πρώτο αθόρυβο στρατιωτικό όχημα χάρη στη δυνατότητά του να κινείται μόνο με τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, υπόσχεται να προσφέρει στον Στρατό των ΗΠΑ και στο Σώμα Πεζοναυτών την ίδια απόδοση και προστασία με το συμβατικό JLTV (που έχουμε δει παλιότερα και είναι πραγματικά εντυπωσιακό), αλλά με μια σειρά από νέα πλεονεκτήματα. Σε αυτά, περιλαμβάνεται και η κατά 20% βελτιωμένη αποδοτικότητα από το καύσιμο.

Advertisement
Advertisement

Η Oshkosh Defense δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες για το eJLTV αλλά σημειώνει πως είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία 30 kWh που επιτρέπει την αθόρυβη κίνηση που σε περιβάλλον τακτικής επέμβασης, προσφέρει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζει όταν λειτουργεί ο κινητήρας ντίζελ και αυτό εξαλείφει την ανάγκη για υποδομή φόρτισης με πρίζα.

Η εταιρεία αυτό το σημειώνει ως θετική ανταπόκριση σε μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις για τον ευρύ εξηλεκτρισμό του στόλου των επιχειρησιακών τροχοφόρων οχημάτων, σε μια «κατεύθυνση» που προσφέρει σημαντικό τακτικό όφελος. Εκτός από τη βελτιωμένη απόδοση καυσίμου, το eJLTV λειτουργεί ως κινητή γεννήτρια και μπορεί να παρέχει έως και 115 kW ισχύος για την υποστήριξη αποστολών μάχης και αναγνώρισης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πιο περίεργα οχήματα στον κόσμο!
Audi e-tron GT: Ηλεκτρικός… πύραυλος 646 ίππων (video)
H ΚΤΜ θα αποκαλύψει ένα ακόμα εντυπωσιακό X-Bow (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement