Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ΚΤΜ θα αποκαλύψει ένα ακόμα εντυπωσιακό X-Bow (+video)

Ελλάδα 9:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H ΚΤΜ θα αποκαλύψει ένα ακόμα εντυπωσιακό X-Bow (+video)

ΝΕΑ

H ΚΤΜ θα αποκαλύψει ένα ακόμα εντυπωσιακό X-Bow (+video)

ΝΕΑ

Το KTM X-Bow GTX, το οποίο είχαμε πρωτοδεί το 2020, είναι πλέον πραγματικότητα και ετοιμάζεται να αποτελέσει την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού της κατηγορίας GT2 της εταιρείας, το οποίο και αυτό ανανεώθηκε.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο θα προσφέρεται σε περιορισμένο αριθμό, έχοντας ως κινητήριο σύνολο το πεντακύλινδρο του Audi RS3, το ίδιο που έχουν και τα αγωνιστικά αντίστοιχα.

Το μοντέλο θα βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο από ανθρακονήματα που χρησιμοποιούσαν όλες οι προηγούμενες εκδόσεις του X-Bow, το οποίο ζυγίζει μόλις 80 κιλά. Η σχεδίαση παραπέμπει στο αγωνιστικό και αναμένεται να διατηρηθεί και ο «θόλος» που ανοίγει πάνω από τις θέσεις των δύο επιβαινόντων. Λόγω του πρόσθετου εξοπλισμού που είναι υποχρεωτικός για να πάρει το αυτοκίνητο έγκριση τύπου για κίνηση στους δημόσιους δρόμους (το X-Bow προορίζεται μόνο για χρήση σε πίστα), το νέο X-Bow αναμένεται να ζυγίζει ελαφρώς περισσότερο από τα 1.048 κιλά του αγωνιστικού της κατηγορίας GT2.

Advertisement
Advertisement

Ο turbo πεντακύλινδρος κινητήρας με τη χωρητικότητα των 2,5 λίτρων προέρχεται από το Audi RS3 αλλά έχει άλλες ρυθμίσεις προκειμένου να αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ. Συγκεκριμένα, η απόδοσή του θα είναι 530 ίπποι, ενώ στην ανανεωμένη αγωνιστική εκδοχή GT2, θα φτάνει τους 608 ίππους. Όπως και στα προκάτοχα μοντέλα, η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός επτατάχυτου σειριακού κιβωτίου και με τη βοήθεια του μπλοκέ διαφορικού. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κόστος του αυτοκινήτου αλλά σίγουρα θα είναι πάνω από 200.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
KTM X-Bow GTX: Ένα παιχνίδι για την πίστα
Rally Dakar 2022: Η Honda την «ειδική» η KTM την «γενική»
Δοκιμή: Ktm 1290 Super Duke R

Advertisement

 

 

Advertisement