Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Tesla Semi Truck μπαίνει(;) σε διαδικασία παραγωγής

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Tesla Semi Truck μπαίνει(;) σε διαδικασία παραγωγής

ΝΕΑ

Το Tesla Semi Truck μπαίνει(;) σε διαδικασία παραγωγής

ΝΕΑ

Έπειτα από σχεδόν μια τριετία επανειλημμένων αναβολών της διαδικασίας παραγωγής τού Tesla Semi Truck, ο Elon Musk ανακοίνωσε (για μία ακόμα φορά) την έναρξη κατασκευής του.

Advertisement
Advertisement

Το 2017 ο Elon Musk, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, θέλησε να προκαλέσει πάταγο για ακόμα μία φορά και το κατάφερε. Τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς παρουσίασε το πρωτότυπο του Semi Truck, του αμιγώς ηλεκτροκίνητου τράκτορα που η εταιρεία θα εξέλισσε και θα κατασκεύαζε εντός του 2019, όπως είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Αυτό δεν έγινε, για διάφορους λόγους, στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και έκτοτε η παραγωγή τού Semi Truck άρχισε να μοιάζει με… ανέκδοτο λόγω της ασυνέπειας της Tesla να το κατασκευάσει στον χρόνο που ανακοίνωνε κάθε φορά ότι θα το έπραττε.

Advertisement
Advertisement

Τελικά, φαίνεται ότι τώρα ήρθε η ώρα να συμβεί αυτό (αν και διατηρούμε μια επιφύλαξη…). Πρόσφατα, ο Elon Musk ανακοίνωσε ξανά ότι ο αμιγώς ηλεκτροκίνητος τράκτορας θα μπει άμεσα σε διαδικασία παραγωγής και ότι τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν στον πρώτο πελάτη την 1η Δεκεμβρίου (τρέχοντος έτους).

Όπως είναι γνωστό, η Tesla υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την PepsiCo, τη γνωστή εταιρεία αναψυκτικών, ποτών και τροφίμων, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εντάξει το Tesla Semi Truck στον στόλο των οχημάτων της για τη μεταφορά των προϊόντων της.

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, εκπρόσωπος της PepsiCo επιβεβαίωσε τη συνεργασία με την Tesla και δήλωσε ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τους αμιγώς ηλεκτρικούς τράκτορες σε δύο διαφορετικές εγκαταστάσεις της που διαθέτει στην πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Advertisement

Όπως και τα προηγούμενες φορές, ο Elon Musk δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον ρυθμό παραγωγής τού Semi Truck, εφόσον ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του. Θυμίζουμε ότι, βάσει των στοιχείων που έχει ανακοινώσει, ο τράκτορας έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες που μπορούν να επιταχύνουν αυτόν μαζί με το φορτωμένο επικαθήμενο από τα 0-96 χλμ./ώρα (0-60 μίλια/ώρα) μόλις σε 20 δευτερόλεπτα και μπαταρίες που θα εξασφαλίζουν μέγιστη αυτονομία η οποία ξεπερνά τα 800 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρείτε τις διαφορές στη νέα εκδοχή του Tesla Semi
Τρολάρει ο Musk: «Χρειαζόμαστε ακόμα το πετρέλαιο»!
Άνοιξαν οι παραγγελίες για το Tesla Semi!

Advertisement