Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρετρό κινέζικο… μίξερ αισθητικής από τη Wey

Ελλάδα 7:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρετρό κινέζικο… μίξερ αισθητικής από τη Wey

ΝΕΑ

Ρετρό κινέζικο… μίξερ αισθητικής από τη Wey

ΝΕΑ

Η Wey είναι μια μάρκα που ανήκει στην «ομπρέλα» της Great Wall και παρουσίασε ένα νέο ρετρό μοντέλο που είναι κάτι ανάμεσα σε VW Beetle και Chrysler PT Cruiser.

Advertisement
Advertisement

Μοιάζει με αναβίωση του PT Cruiser της Chrysler αλλά δεν είναι, μια και πρόκειται για το νέο- ρετρό Wey Yuanmeng.

Στο Chengdu Motorhow 2022, οι Κινέζοι αποκάλυψαν την έκδοση παραγωγής του μοντέλου που είχε παρουσιαστεί το 2021 (πάλι στην ίδια έκθεση). Το όνομα του μοντέλου είναι GWM (Great Wall Motors) Wey Yuanmeng και είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας αργότερα μέσα στο έτος που διανύουμε.

Προς το παρόν, η GWM ανακοίνωσε πως δεν έχει βλέψεις για διάθεση του Yuanmeng σε άλλες αγορές αλλά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο για την εταιρεία που θα αρχίσει να έχει εμπορική δραστηριότητα στη Γερμανία από το ερχόμενο δίμηνο.

Advertisement
Advertisement

Το Yuanmeng έχει μήκος 4,83 μέτρα, πλάτος 1.996 χλστ. και ύψος 1.730 χλστ., θα είναι αρχικά διαθέσιμο μόνο με plug-in υβριδικό σύνολο για την κίνησή του, στο οποίο θα περιλαμβάνεται ένας βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων και ένας ηλεκτροκινητήρας. Η απόδοση του συνόλου είναι 242 ίπποι και 520 Nm ροπής, την οποία θα εκμεταλλεύεται ο οδηγός του με τη βοήθεια του αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων.

Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δίνει η εταιρεία στη δημοσιότητα, λείπουν στοιχεία που αφορούν στο μέγεθος της μπαταρίας αλλά η Wey κάνει λόγο για δυνατότητα κίνησης μόνο με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα για 195 χιλιόμετρα.

Advertisement

Πολύ σύντομα στο μέλλον, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και μια τετρακίνητη έκδοση του μοντέλου, καθώς επίσης και μια αμιγώς ηλεκτρική. Στην καμπίνα, την απόλυτα σύγχρονη εικόνα υποστηρίζουν οι οθόνες που εκτείνονται σε όλο το πλάτος του ταμπλό, ενώ πρέπει να πούμε πως με το μεταξονίου του να είναι 2.915 χλστ., οι χώροι για τους επιβάτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικοί ακόμα και όταν αυτοί θα είναι πέντε ενήλικοι.

Advertisement

Το μοντέλο με τα αισθητικά στοιχεία που «παντρεύουν» το Chrysler PT Cruiser με το VW Beetle, στην Κίνα έχει προκαλέσει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Great Wall κατοχυρώνει το ηλεκτρικό Beetle
Το Chrysler Airflow Concept στην CES
Η DS στην επαυξημένη πραγματικότητα