Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Top 10: Οι πόλεις με την περισσότερη κίνηση στον κόσμο

Ελλάδα 17:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Top 10: Οι πόλεις με την περισσότερη κίνηση στον κόσμο

ΝΕΑ

Top 10: Οι πόλεις με την περισσότερη κίνηση στον κόσμο

ΝΕΑ

Η βρετανική RegTransfers ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας που πραγματοποίησε για την κίνηση στις ανά τον κόσμο μεγαλουπόλεις. Δείτε ποιες από αυτές έχουν την περισσότερη κίνηση παγκοσμίως. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Τα δεδομένα της έρευνας της βρετανικής εταιρείας προήλθαν μέσα από ένα δείγμα 1.064 πόλεων παγκοσμίως από 38 διαφορετικές χώρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, ο μέσος οδηγός παγκοσμίως περνά κατά μέσο όρο 32 ώρες/χρόνο κολλημένος στην κίνηση.

Ποιες όμως είναι οι πιο «πηγμένες» πόλεις παγκοσμίως; Σύμφωνα πάντα με την RegTransfers στη 10η θέση κατατάσσεται το Μαϊάμι (Φλόριντα), εκεί όπου οι οδηγοί περνούν 64,9 ώρες/χρόνο στην κίνηση. Στην 9η, 8η, 7η και 6η θέση βρίσκονται κατά σειρά το Παρίσι (65,3 ώρες/χρόνο), η Ατλάντα (70,8 ώρες/χρόνο), το Λονδίνο (73 ώρες/χρόνο) και το Σάο Παόλο στη Βραζιλία (77,2 ώρες/χρόνο) αντίστοιχα.

Στην 5η θέση με τις πόλεις που έχουν την περισσότερη κίνηση παγκοσμίως κατατάσσεται η πρωτεύουσα της Κολομβίας, η Μπογκοτά, με 79,8 ώρες/χρόνο, ενώ 4η είναι η πόλη του Σαν Φρανσίσκο με 82,6 ώρες/χρόνο και 3η η Νέα Υόρκη με 89,4 ώρες/χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Με βάση πάντα την έρευνα της RegTransfers, στη 2η θέση των πόλων με την περισσότερη κίνηση κατατάσσεται η Μόσχα, εκεί όπου οι οδηγοί της περνούν 91,4 ώρες/χρόνο καθηλωμένοι στην κίνηση, ενώ την πρωτιά της πιο «πηγμένης» πόλης κρατά το Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια με 104,1 ώρες/χρόνο.