Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το VW Scirocco επιστρέφει!

Ελλάδα 19:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW Scirocco επιστρέφει!

ΝΕΑ

Το VW Scirocco επιστρέφει!

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο δημοφιλή σπορ κουπέ στην Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα, ενδέχεται να επιστρέψει.

Advertisement
Advertisement

Η VW φέρεται να ετοιμάζει την μεγάλη επιστροφή του Scirocco, μετά την διακοπή της παραγωγής του μοντέλου το 2017 και φυσικά ως ηλεκτρικό.

Η γερμανική εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη να εξετάζει το πώς θα είναι το νέο του ντιζάιν εξωτερικά και εσωτερικά, αλλά και τις εκδόσεις με τις οποίες θα διατεθεί.

Συγκεκριμένα, αναμένεται η κουπέ εμφάνισή του να έχει χαρακτηριστικά δεκαετίας ’70. Τα πρώτα σχέδια για την 4η γενιά του Scirocco κατατέθηκαν νωρίς το 2023, λίγο μετά την πρόσληψη του νέου σχεδιαστή της Volkswagen, Andreas Mindt ο οποίος φάνηκε πως θέλει το ηλεκτρικό κουπέ να θυμίζει κάτι από το κλασικό μοντέλο του 1974.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά στο σύστημα πρόωσης, το ηλεκτρικό VW Scirocco θα κατασκευαστεί σε μία έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα και απόδοση γύρω στους 300 ίππους και σε μία ισχυρότερη έκδοση, τετρακίνητη, με δύο ηλεκτροκινητήρες και απόδοση πάνω από 400 ίππους.

Η δεύτερη μάλιστα, πιθανότατα να ονομαστεί Scirocco R, ακριβώς όπως η ισχυρότερη έκδοση όταν το κουπέ της Vag πωλούνταν με θερμικούς κινητήρες.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του Autocar, η VW σκοπεύει να παρουσιάσει το ηλεκτρικό Scirocco το 2028, εφόσον πρώτα βέβαια το πλάνο πάρει έγκριση από τον CEO του Ομίλου, Thomas Schafer.

Μεταξύ άλλων διαφοροποιημένων χαρακτηριστικών, το μεταξόνιό του πρόκειται να είναι πιο μεγάλο από άλλα μοντέλα της κατηγορίας του ομίλου VW, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει πιο άνετα τους πίσω επιβάτες, αυξάνοντας έτσι την πρακτικότητά του.

Advertisement

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί, πως το νέο Scirocco θα θεωρείται μία κατηγορία πάνω από το ID.3 στην γκάμα της VW.

Το πλάνο της αναγέννησης του VW Scirocco ήρθε χάρη σε κινήσεις που πραγματοποίησε ο νέος πρόεδρος του Ομίλου Volkswagen, Oliver Blume. Πλέον, μένει να αποφασιστεί το πού θα κατασκευάζεται εφόσον βέβαια πάρει επίσημα το «πράσινο φως» για την επιστροφή του.

Advertisement

Μία πιθανότητα είναι το Osnabruck, εκεί όπου κατασκευαζόταν πριν από δεκαετίες το αρχέτυπο μοντέλο και σήμερα η Porsche Boxster.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το τέλος του δρόμου για το Scirocco
Σκίτσο για το VW Scirocco του 2030
Επιστρέφει το VW Scirocco;