Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σκίτσο για το VW Scirocco του 2030

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σκίτσο για το VW Scirocco του 2030

ΝΕΑ

Σκίτσο για το VW Scirocco του 2030

ΝΕΑ

Η καρατόμηση του Scirocco από τη γκάμα της Volkswagen, λέγεται πως οφείλεται στο ότι το μοντέλο δεν σημείωσε τις αναμενόμενες πωλήσεις. Παραμένει όμως εμβληματικό και αυτό φαίνεται από το ότι εξακολουθεί και απασχολεί τους φίλους της μάρκας και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία του Scirocco είναι έτσι και αλλιώς ενδιαφέρουσα. Ειδικά αυτή της αναβίωσης του μοντέλου που πραγματοποιήθηκε το 2008, όταν η VW θέλοντας να αναζητήσει κι άλλα μοντέλα για να ενισχύσει το προφίλ της αλλά και για να εκμεταλλευτεί πληρέστερα τις δυνατότητες που της έδινε η πλατφόρμα του διαχρονικού best seller, Golf. Η παρουσίαση του Scirocco έκανε πολύ κόσμο να ασχολείται με το μοντέλο αλλά και τη Γερμανική μάρκα γενικότερα, οπότε ως ένα βαθμό, ο στόχος είχε επιτευχθεί.

Advertisement
Advertisement

Φάνηκε στην πορεία όμως πως οι πωλήσεις του μοντέλου δεν ήταν αυτές που περίμεναν οι ιθύνοντες του στρατηγικού σχεδιασμού και μαζί με την αδυναμία προσαρμογής του μοντέλου στις νέες επιταγές της τεχνολογίας και της εξέλιξης, η απόφαση για διακοπή της παραγωγής ελήφθη και το 2017 σταμάτησε η διάθεση του μοντέλου στις αγορές. Μόνο 9 χρόνια έμεινε στην παραγωγή η σύγχρονη εκδοχή του μοντέλου, η ιστορία του οποίου να θυμίσουμε, είχε ξεκινήσει το 1974 και έμεινε στο προσκήνιο έως το 1992 (με δύο γενιές).

Το ότι ακόμα απασχολεί τους φίλους της αυτοκίνησης το θρυλικό μοντέλο, είναι αναμφίβολα ένα δεδομένο που δεν πρέπει να αφήσει ανεκμετάλλευτο η εταιρεία. Ωστόσο και μέχρι να έχουμε κάποια «επίσημη» τοποθέτηση αναφορικά με το αν θα υπάρξει κάποιο Scirocco στο μέλλον, αρκούμαστε στο να παρακολουθούμε τις προτάσεις των ανεξάρτητων σχεδιαστών, επαγγελματιών και μη. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε την πρόταση του Nima Farzin, για την οποία δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Είναι ένα σκίτσο με χαρακτηριστικές γραμμές που παραπέμπει στο παρελθόν του μοντέλου, με την υποσημείωση πως σε μια δεκαετία από τώρα, αν προέκυπτε επισήμως διάθεση για νέο Scirocco, αυτή θα αφορούσε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement