Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το VW ID. Buzz GTX με 340 άλογα βάζει φωτιά στην πίστα! (+video)

Ελλάδα 12:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW ID. Buzz GTX με 340 άλογα βάζει φωτιά στην πίστα! (+video)

ΝΕΑ

Το VW ID. Buzz GTX με 340 άλογα βάζει φωτιά στην πίστα! (+video)

ΝΕΑ

Βανάκι και ηλεκτρικό δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός για σπορ απολαύσεις. Η VW όμως έχει άλλη άποψη.

Advertisement
Advertisement

Ένα είναι σίγουρο: δεν βλέπουμε πολύ συχνά βανάκια να κάνουν γύρους στο Nürburgring. Όμως το Δείτε το VW ID. Buzz GTX κάνει τις τελευταίες δοκιμές του εκεί όπου όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές δοκιμάζουν τα σπορ μοντέλα τους.

Σε σύγκριση με το απλό ID. Buzz, το GTX έχει αναθεωρημένο κάτω μέρος του αμαξώματος. Ένα άνοιγμα εκτείνεται στο πλάτος του οχήματος, με μια κάθετη εισαγωγή σε κάθε άκρο.

Μια τραπεζοειδής μάσκα με πλέγμα στο εσωτερικό βρίσκεται στο κάτω μέρος του ρύγχους. Αυτό το μοντέλο πατάει σε ζάντες πέντε ακτίνων με μεταλλικά στοιχεία κατά μήκος της ζάντας. Στο πίσω μέρος πάντως δεν υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχουν εικόνες από το εσωτερικό του ID. Buzz GTX. Μια προηγούμενη teaser εικόνα δείχνει ότι διαθέτει τιμόνι με κόκκινες ραφές. Πιθανότατα, η καμπίνα θα έχει και άλλα σπορτίφ στοιχεία για να ταιριάζει με τις βελτιωμένες επιδόσεις.

Ο Kai Gruenitz, επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης Επαγγελματικών Οχημάτων της VW, έχει δηλώσει ότι το μοντέλο θα διαθέτει ειδικά εξωτερικά χρώματα, μοναδικές εσωτερικές πινελιές και “κάποια πρόσθετα χαρακτηριστικά”.

Το ID. Buzz GTX θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Αποδίδουν συνολικά 340 ίππους. Η έκδοση αυτή θα μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 6,4 δευτερόλεπτα. Οι λεπτομέρειες σχετικά με την μπαταρία δεν είναι ακόμη διαθέσιμες.

Advertisement

Το Buzz GTX πατάει στη διαμόρφωση του βαν με μακρύ μεταξόνιο. Η VW εργάζεται επίσης πάνω σε μια έκδοση με τετρακίνηση. Θα βρίσκεται πάνω από το πισωκίνητο μοντέλο αλλά κάτω από το GTX.

Η έναρξη των πωλήσεων θα γίνει πριν τα τέλη της χρονιάς στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Volkswagen ετοιμάζει το ID. Buzz GTX
Γιατί καθυστερεί η έκδοση Camper του VW ID. Buzz;
Δοκιμή: VW ID. Buzz