Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το VW Golf GTI του 2020

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW Golf GTI του 2020

ΝΕΑ

Το VW Golf GTI του 2020

ΝΕΑ

Η κορυφαία εκδοχή του best seller της VW, δεν θα είναι μία. Αυτό είναι το σίγουρο. Θα υπάρχει ένα γρήγορο Golf για κάθε ιδιαίτερη απαίτηση.

Advertisement
Advertisement

Όλα και περισσότερες πληροφορίες «διαρρέουν» σχετικά με το νέο  Golf GTI, το μοντέλο που έχει φτάσει αισίως στην 8η γενιά του. Το πιο πρόσφατο σετ «κατασκοπευτικών» φωτογραφιών από τις δοκιμές της έκδοσης, είναι αρκετά αποκαλυπτικό γύρω από την εικόνα αλλά και τη δυναμική της κορυφαίας έκδοσης του Golf. Στην προκειμένη περίπτωση, το αυτοκίνητο που έχουμε στις εικόνες, είναι η ακόμα πιο «καυτή» έκδοση του GTI: η έκδοση TCR.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση αυτή ξεχωρίζει από τα διάτρητα αεριζόμενα φρένα και το μεγαλύτερο intercooler στο μπροστινό μέρος. Όπως και στην προηγούμενη γενιά της συγκεκριμένης έκδοσης, έτσι και σε αυτή που περιμένουμε να δούμε στην τελική της μορφή, το TCR αναμένεται να είναι αποκλειστικά με κιβώτιο ταχυτήτων DSG (αυτόματο, διπλού συμπλέκτη), με απόδοση ισχύος της τάξεως των 300 ίππων. Η απόδοση αυτή θα δικαιολογεί την ύπαρξη της δεύτερης και πιο «ειδικής» έκδοσης του GTI, μια και το «απλό» θα αποδίδει ισχύ περίπου 240 ίππων.

Κάτω από την «απλή» GTI έκδοση, θα υπάρχει χώρος για την υβριδική έκδοση του μοντέλου με απόδοση που αναμένεται να βρίσκεται ανάμεσα στους 200 και τους 240 ίππους, ενώ στη βάση των επιλογών με γνώμονα την απόδοση, θα βρεθεί η δυνατότερη diesel εκδοχή του μοντέλου με απόδοση που θα έχει «ταβάνι» τα 200 άλογα (η σημερινή έχει 180PS).

Advertisement

Οι γρήγορες εκδόσεις του Golf θα έχουν φυσικά διαφορετική ρύθμιση στην ανάρτησή τους, με ευδιάκριτα αυξημένη σκληρότητα στην απόσβεση. Όλες οι βενζινοκίνητες γρήγορες εκδόσεις (GTI, GTI TCR, TCR Cup) θα εφοδιάζονται με το γνωστό δίλιτρο turbo σύνολο, ενώ μένει να δούμε ποια θα είναι η επιλογή για την έκδοση R που αναμένεται να αποτελέσει την κορωνίδα των sport εκδόσεων του Γερμανικού best seller.

Advertisement