Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volkswagen Group επενδύει στην 3D ολογραφία

Ελλάδα 22:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Volkswagen Group επενδύει στην 3D ολογραφία

ΝΕΑ

Το Volkswagen Group επενδύει στην 3D ολογραφία

ΝΕΑ

Στην αιχμή της τεχνολογίας αλλά και πέρα από αυτή θέλει να κινηθεί το Volkswagen Group, το οποίο ανακοίνωσε την εξαγορά μειοψηφικού πακέτου στην start-up εταιρία SeeReal Technologies που αναπτύσσει τρισδιάστατα ολογράμματα.

Advertisement
Advertisement

 

Με την εξαγορά πακέτου μετοχών της SeeReal Technologies ο γερμανικός κολοσσός εξασφαλίζει πρόσβαση σε μια νέα τεχνολογία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εμβρυικό στάδιο, ειδικά όσον αφορά στην εφαρμογή της στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Με την εξέλιξη της τρισδιάστατης ολογραφίας στόχος του γερμανικού ομίλου είναι να προσφέρει ακόμη πιο ικανά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού τα οποία θα μπορούν να προβάλλουν στο περιβάλλον του οδηγού εν δυνάμει επικίνδυνες καταστάσεις σε τρεις διαστάσεις κάνοντας έτσι πιο εύκολη την αναγνώρισή τους, όπως για παράδειγμα την εικόνα ενός παιδιού που διασχίσει το δρόμο.

Παράλληλα η τεχνολογία αυτή δίνει τη δυνατότητα για δημιουργία εικονικών διαδραστικών “οθονών” που μπορούν να προβάλλονται μπροστά από τον οδηγό, με εικονικά χειριστήρια και κουμπιά με τα οποία ο οδηγός -αλλά και οι υπόλοιπου που βρίσκονται στο αυτοκίνητο- θα μπορεί να αλληλεπιδρά.

Advertisement

Η τεχνολογία δίνει επίσης τη δυνατότητα και για τηλεφωνική επικοινωνία των επιβαινόντων με την προβολή 3D ολογράμματος του ατόμου που καλεί αλλά και για “ηλεκτρονικά” παιχνίδια εντός της καμπίνας που θα αιωρούνται και θα αλληλεπιδρούν με τους μικρότερους σε ηλικία επιβαίνοντες. Είστε έτοιμοι για 3D Tetris;

Στην σχετική του ανακοίνωση το Volkswagen Group αναφέρει πως η πρόοδος που έχει επιδείξει η SeeReal Technologies στην προβολή τρισδιάστατων ολογραμμάτων είναι πολλά υποσχόμενη και οι επόμενες γενιές αναμένεται να δουν αυτές τις 3D αναπαραστάσεις να αποτελούν ουσιαστικά μια “φυσική” συνέχεια της πραγματικότητας.

Advertisement

“Η επαυξημένη πραγματικότητα θα αποτελέσει κλειδί για την μελλοντική κινητικότητα και τα διαδραστικά concepts. Αυτός είναι ο λόγος που και εμείς εστιάζουμε σε τεχνολογίες κλειδιά όπως είναι η ολογραφία η οποία θα παρουσιάζει αυτή τη νέα πραγματικότητα με έναν συναρπαστικό τρόπο. Εμείς θα συνεισφέρουμε με τις απαιτήσεις που έχει ο χώρος της αυτοκινητοβιομηχανίας και η SeeReal θα προσφέρει την τεχνογνωσία της στην τεχνολογία 3D απεικόνισης”, δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του Τμήματος Καινοτομίας του Volkswagen Group, δρ. Axel Heinrich.