Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Virtual Cockpit του νέου Audi RS 3

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Virtual Cockpit του νέου Audi RS 3

ΝΕΑ

Το Virtual Cockpit του νέου Audi RS 3

ΝΕΑ

Το νέο Audi RS 3 εξοπλίζεται με την πιο premium έκδοση του εικονικού “πιλοτηρίου” στον στάνταρ εξοπλισμό, παρέχοντας όλες τις τιμές σε ένα πλήρως διαμορφώσιμο εικονικό περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό του νέου Audi RS 3 περιλαμβάνει οθόνες υψηλής ανάλυσης, με νέα γραφικά, καθώς και στοιχεία που συναντά κανείς σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Πίσω από το τιμόνι υπάρχει η στάνταρ εντυπωσιακή οθόνη 12,3 ιντσών, Virtual Cockpit Plus, η οποία λειτουργεί ως πίνακας οργάνων και μπορεί να εξατομικευτεί, ανάλογα με το ποιες πραγματικά μετρήσεις και στοιχεία θέλει να παρακολουθεί ο οδηγός. Μάλιστα, στο RS 3 διατίθεται νέος σχεδιασμός ταχύμετρου.

Advertisement
Advertisement

Εμφανίζει τις τιμές rpms με τη μορφή ραβδόγραμμων και προβάλλει ισχύ και ροπή ως ποσοστά. Προαιρετικά, η οθόνη rpm είναι διαθέσιμη στη νέα σχεδίαση “RS Runway”. Σε αυτήν την περίπτωση, οι τιμές εμφανίζονται στην αντίθετη κατεύθυνση με τρόπο που μοιάζει οπτικά με διάδρομο αεροπλάνου – την υψηλότερη ταχύτητα στο προσκήνιο και τη χαμηλότερη ταχύτητα στο βάθος. Επιπλέον, το Audi virtual cockpit plus περιλαμβάνει οθόνες για g-force, χρόνους γύρου και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, 0-200 χλμ./ώρα, τέταρτο μιλίου και όγδοο μιλίου.

Η ειδική RS ένδειξη αλλαγής ταχύτητας αναβοσβήνει στη λειτουργία χειροκίνητης μετάδοσης, αλλάζει την οθόνη rpm από πράσινο σε κίτρινο σε κόκκινο, αναβοσβήνει με τρόπο όμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται στο Motorsport, για να υποδείξει τον ιδανικό χρόνο αλλαγής ταχύτητας.

Advertisement

Οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μέσω του πολυλειτουργικού σπορ δερμάτινου τιμονιου RS με σχέδιο τριών ακτίνων, flat-bottomed, με προαιρετικά διαθέσιμο δείκτη 12 ωρών, εναλλακτικά στρογγυλό τιμόνι με ανίχνευση επαφής των χεριών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron
E-Legend EL1 στο Μόναχο με έμπνευση από το θρυλικό Audi Quattro
Audi RS6 e-tron: Πανίσχυρο, ταχύτατο και super άνετο