Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

E-Legend EL1 στο Μόναχο με έμπνευση από το θρυλικό Audi Quattro

Ελλάδα 19:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

E-Legend EL1 στο Μόναχο με έμπνευση από το θρυλικό Audi Quattro

Mobility

E-Legend EL1 στο Μόναχο με έμπνευση από το θρυλικό Audi Quattro

Mobility

Το coupe πρωτότυπο EL1 της E-Legend που είναι εμπνευσμένο από το Audi Coupe και τους αγώνες ράλι, αποδίδει 805 ίππους και έχει αυτονομία 400 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική εταιρεία E-Legend παρουσίασε ένα ιδιαίτερο ηλεκτρικό coupe 805 ίππων ως  φόρο τιμής στο Audi Quattro S1 που έχει γράψει τη δική του ιστορία στους αγώνες ράλι.

Με το όνομα EL1, το κουπέ με την εκτενή χρήση ανθρακονήματος παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου. Το ιδιαίτερο αυτό ρετρό- coupe τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες με συνολική απόδοση 805 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Ο ένας με 201 ίππους, είναι τοποθετημένος στο μπροστινό άξονα, ενώ οι δύο από 302 ίππους ο καθένας, «οδηγούν» τους πίσω τροχούς. Η μπαταρία που εφοδιάζει το μοντέλο είναι χωρητικότητας 90 kWh για την οποία δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Τα μόνα που ξέρουμε είναι πως η συστοιχία των μπαταριών μπορεί να φορτιστεί με ταχύτητες έως 300kWh και η διάταξή της είναι σε σχήμα «Τ».

Αυτό εξασφαλίζει τη διατήρηση του κέντρου βάρους ιδιαίτερα χαμηλά, καθώς και στο να είναι τοποθετημένος και ο οδηγός όσο πιο χαμηλά γίνεται. Η E-Legend σχετικά με την αυτονομία του μοντέλου, αναφέρει πως θα φτάνει έως τα 400 χιλιόμετρα και η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα θα διαρκεί μόλις 2,8 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Έχοντας και πρόγραμμα Sport Plus για την ευχαρίστηση του οδηγού, το EL1 με μια φόρτιση, θα μπορεί να κάνει δύο «καυτούς» γύρους στο Nürburgring Nordschleife. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι 1.680 κιλά και είναι εξοπλισμένο με τροχούς 19 ιντσών εμπρός και 20 ιντσών πίσω.

Η σχεδίαση του εσωτερικού δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί αλλά είναι σίγουρο το ότι το μοντέλο θα προσφέρει συνδεσιμότητα πολυμέσων, κλιματισμό και κάμερα οπισθοπορείας. «Ο στόχος του E-Legend είναι να μεταφέρει αναλογικά, πρωτόγονα ένστικτα συναισθηματικής οδήγησης στον σύγχρονο κόσμο», αναφέρει η εταιρεία.

Advertisement

Μόνο 30 παραδείγματα του EL1 θα πωληθούν, με τιμή περίπου 890.000 ευρώ προ φόρων, κάτι που αναμένεται να «εκτοξεύσει» την τελική τιμή λίγο πιο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Η E-Legend είπε επίσης ότι θα ακολουθήσουν δύο ακόμη μοντέλα εμπνευσμένα από τα ράλι στο μέλλον και τα δύο με την ίδια συνολική παραγωγή 30 μονάδων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q4 e-tron: Αυτονομία και φόρτιση
Πως οδηγείται γρήγορα ένα Audi Sport Quattro S1 Evolution 2; (+video)
O ψηφιακός διάκοσμος του νέου Audi Q4 e-tron