Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το βάρος στους ώμους του Leclerc

Ελλάδα 7:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το βάρος στους ώμους του Leclerc

ΝΕΑ

Το βάρος στους ώμους του Leclerc

ΝΕΑ

H Scuderia Ferrari βρήκε στο πρόσωπο του Charles Leclerc το νέο της ηγέτη – μήπως όμως ο Μονεγάσκος βρέθηκε εκεί νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε;

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι απέδειξε πως όχι απλά ήταν έτοιμος για το μεγάλο βήμα, από την Alfa Romeo στη Scuderia, αλλά ηγήθηκε και των προσπαθειών της. Επικράτησε κατά κράτος του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή Sebastian Vettel, κατέκτησε 7 pole positions, 2 νίκες, ανέβηκε 10 φορές στο βάθρο.

Φέτος ο 22χρονος συνεχίζει τις υπερβάσεις, έχει ανέβει ήδη δύο φορές στο βάθρο – αποτέλεσμα που δεν συνάδει με τα φετινά επίπεδα ανταγωνιστικότητας της ιταλικής ομάδας. Οι κόκκινοι διανύουν μία από τις χειρότερες σεζόν τους αφού είναι στη μόλις έκτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών.

Με τον Vettel με το ένα πόδι εκτός ομάδας, τον Carlos Sainz που θα τον αντικαταστήσει να μην έχει μέχρι τώρα αντιμετωπίσει παρόμοια πίεση και το μονοθέσιο του Μαρανέλο να υστερεί, πολλοί θεωρούν πως ο Leclerc ίσως «λυγίσει».

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσά τους και το πρώην μέλος της Ferrari και συνεργάτης του θρυλικού Enzo, Mauro Forghieri, που μίλησε στον καταξιωμένο Ιταλό δημοσιογράφο, Leo Turrini.

«Το παιδί αυτό έχει πολύ ταλέντο αλλά η Ferrari δεν θα έπρεπε να τον φορτώνει με τόσες ευθύνες τόσο νωρίς. Μιλάμε για έναν νέο οδηγό που έχει τρέξει μόνο σε 51 Grand Prix», σημείωσε ο 85χρονος.

leclerc-spain20-b1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Έκανε δύο γύρους με λυμένες ζώνες ο Leclerc!

Ralf Schumacher: Ο Leclerc «σκότωσε» τον Vettel

Advertisement

Ο Leclerc κάνει βόλτες με την SF100 στους δρόμους του Μαρανέλο (vid)