Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Leclerc κάνει βόλτες με την SF100 στους δρόμους του Μαρανέλο (vid)

Ελλάδα 13:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Leclerc κάνει βόλτες με την SF100 στους δρόμους του Μαρανέλο (vid)

FORMULA 1

Ο Leclerc κάνει βόλτες με την SF100 στους δρόμους του Μαρανέλο (vid)

FORMULA 1

Μία ξεχωριστή πρωινή βόλτα πραγματοποίησε στους δρόμους του Μαρανέλο ο Charles Leclerc, σηματοδοτώντας… την επιστροφή στην κανονικότητα!

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό πως για τους Ιταλούς η Scuderia Ferrari είναι κάτι πολύ παραπάνω από μία ομάδα, έτσι αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μία συμβολική ένδειξη πως τα δύσκολα σε ότι αφορά στην παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, που τόσο σκληρά χτύπησε τη γειτονική χώρα, έχουν περάσει.

Συνολικά 110 μέρες μετά το τέλος των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης, ο Leclerc βρέθηκε ξανά πίσω από το τιμόνι της SF100. Ξεκίνησε από το Officina Classiche, στην καρδιά του ιστορικού εργοστασίου στο Μαρανέλο, εκεί όπου κάποτε είχε τη βάση του το αγωνιστικό τμήμα. Πάτησε γκάζι και το κόκκινο μονοθέσιο πέρασε την ίδια πύλη από την οποία στις 12 Μαρτίου του 1947 είχε περάσει η 125 S, το πρώτο μονοθέσιο του Enzo Ferrari!

Ο Μονεγάσκος διέσχισε τη Via Abetone Inferiore, πέρασε μπροστά από τη Gestione Sportiva που εδρεύει στη Via Enzo Ferrari 27 (τον τόπο σχεδίασης, συναρμολόγησης και εξέλιξης όλων των μονοθεσίων της Formula 1 από το 2015) αλλά και το Μουσείο του Μαρανέλο όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα σημαντικότερα δημιουργήματα στα 73 χρόνια ιστορίας της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Με τον κόσμο να βγαίνει σιγά-σιγά στους δρόμους να δει προς τι η φασαρία καθώς ήταν 6.30 το πρωί, ο Leclerc πάτησε γκάζι στους δρόμους της πόλης προτού πάρει τη Via Gilles Villeneuve για να φτάσει στην πίστα του Φιοράνο. Εκεί όπου δοκιμάζονται όλα τα δημιουργήματα της Ferrari από το 1972.

«Δεν συνηθίζω να ξυπνάω πολύ νωρίς αλλά αυτό το πρωινό είχα ξεχωριστό λόγο να το κάνω. Ίσως ξύπνησα κάποιους αλλά ήταν υπέροχο να οδηγώ στους δρόμους του Μαρανέλο με την SF100. Χάρηκα και που βρέθηκα ξανά μέσα στο μονοθέσιο σήμερα, ειδικά σε αυτή την ξεχωριστή διαδρομή. Αλλά ένιωσα λες και ήμουν πάλι σπίτι μου. Ήταν ένας διασκεδαστικός τρόπος να πούμε πως είμαστε πάλι έτοιμοι για δουλειά. Τώρα, ανυπομονώ να οδηγήσω την SF1000 στην Αυστρία», είπε ο 22χρονος.

Advertisement

Δείτε περισσότερα στα vides που ακολουθούν…

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Αυτό είναι το «Le Grand Rendez-Vous»

Πως γυρίστηκε το πολυαναμενόμενο Le Grand Rendez Vous (video)

Advertisement

Εθελοντής στον Ερυθρό Σταυρό ο Leclerc