Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To… transformer Changan Qiyuan CD701

Ελλάδα 2:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To… transformer Changan Qiyuan CD701

ΝΕΑ

To… transformer Changan Qiyuan CD701

ΝΕΑ

Oι κινέζικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν τη δυνατότητα να υλοποιούν ευκολότερα πιο σύνθετες ιδέες συγκριτικά με άλλες. Αυτό δείχνει ακόμα μία φορά η Qiyuan η οποία ανήκει στην Changan Automobile.

Advertisement
Advertisement

Θέλοντας και μη, είμαστε υποχρεωμένοι από τις κατατάσσεις να μάθουμε τις ονομασίες των (πολυάριθμών) κινεζικών κατασκευαστών αυτοκινήτου. Μία από αυτές που γνωρίζουμε ήδη είναι η Changan Automobile.

Η κρατική εταιρεία είναι από τις πιο παλιές της Κίνας στον συγκεκριμένο βιομηχανικό κλάδο και έχει ιδρύσει και άλλες θυγατρικές εταιρείες οι οποίες καταπιάνονται με την εξέλιξη και παραγωγή αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Μία από αυτές είναι η Avatr που έκανε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου. Μια άλλη είναι η Qiyuan η οποία έχει τον ρόλο να δημιουργεί σχετικά προσιτά αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα με πολυτελή χαρακτήρα.

Η εταιρεία παρουσίασε στις εγκαταστάσεις της Changan ένα καινούργιο πρωτότυπο SUV το οποίο έχει την κωδική ονομασία CD701. Πρόκειται για ένα πεντάθυρο αυτοκίνητο που δύναται να μετατρέπεται σε pickup όχημα όταν χρειαστεί.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία, το ηλεκτροκίνητο Qiyuan CD701 βασίζεται στην πλατφόρμα «SDA» που έχει δημιουργήσει η Changan Automobile η οποία επιτρέπει τη δημιουργία πολλών νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων σε διαφορετικές κατηγορίες.

Advertisement

Στελέχη της εταιρείας μιλώντας στην κινεζική ιστοσελίδα Car News China, αφήσαν να εννοηθεί ότι το CD701 ενδέχεται κατασκευαστεί και να διατεθεί στην αγορά εντός του 2024, προσφέροντας έμπρακτα τον διπλό χαρακτήρα του στους επιβάτες του. H ονομασία του ως μοντέλο παραγωγής θα είναι E0.

Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες, το αμάξωμά του διακρίνεται για τις σχετικά μεγάλες διαστάσεις του και τη σχεδίαση των φώτων του εμπρός και πίσω.

Το εσωτερικό του είναι ευρύχωρο και υπάρχει η δυνατότητα να μετατρέπονται τα καθίσματα σε κρεβάτι. Στο ταμπλό υπάρχει μόνο μία κεντρική οθόνη και απουσιάζει ο πίνακας οργάνων για τον οδηγό.

Advertisement

Αυτός έχει αντικατασταθεί από το σύστημα Headup Display στο οποίο προβάλλονται όλες οι σχετικές πληροφορίες που χρειάζονται. Επίσης, υπάρχει αναδιπλούμενη οθόνη για τον συνοδηγό.

Τέλος, η Changan ανακοίνωσε πως το πρωτότυπο διαθέτει το καινούργιο σύστημα που έχει εξελίξει το οποίο, μεταξύ άλλων, έχει τη δυνατότητα να αναζητά σταθμούς που έχουν τη δυνατότητα αυτόνομης φόρτισης, με ρομποτικό βραχίονα, και να καθοδηγείται προς αυτούς.

Έτσι, η φόρτιση των μπαταριών γίνεται χωρίς τη μεσολάβηση του οδηγού. Τέλος, το πρωτότυπο CD701 έχει τη δυνατότητα λήψης δορυφορικού σήματος για να υπάρχει παντού σύνδεση στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με ποιον τρόπο οι Κινέζοι στριμώχνουν τους Ευρωπαίους;
Η Porsche Cayenne των φτωχών
Η Pirelli τρέμει τους Κινέζους ιδιοκτήτες της