Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι σχεδιάζει ο Musk με την «κωλοτούμπα» του Twitter;

Ελλάδα 20:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι σχεδιάζει ο Musk με την «κωλοτούμπα» του Twitter;

ΝΕΑ

Τι σχεδιάζει ο Musk με την «κωλοτούμπα» του Twitter;

ΝΕΑ

Λίγο πριν φθάσουν στα δικαστήρια, ο Musk τελικά αποφάσισε να προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter. Και έχει ήδη ανακοινώσει μεγαλεπήβολα σχέδια.

Advertisement
Advertisement

Δύο ημέρες πριν η υπόθεση της άρνησης του Musk να προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter, κάνει τελικά στροφή 180 μοιρών και αποφασίζει να καταβάλει 54,20 δολάρια ανά μετοχή για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο.

Η όλη συμφωνία φθάνει τα 44 δισ. δολάρια, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς θα διευθετηθούν κάποιες διαδικασίες.

Η είδηση προκάλεσε την άνοδο της τιμής του Twitter κατά 18% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να διακοπή η διαπραγμάτευσή της.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι τον Απρίλιο ο Musk είχε κάνει την πρόταση για εξαγορά του Twitter, όμως λίγο μετά έκανε πίσω, υποστηρίζοντας ότι το Twitter έδωσε ψεύτικους λογαριασμούς.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησαν δικαστικές διαμάχες, με τον Musk να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση να χρειάζεται να καταβάλει μεγάλο πρόστιμο στην δίκη που θα ξεκινούσε σε δύο ημέρες.

Ο Musk έχει δηλώσει ότι θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με δικούς του πόρους, αλλά και με χρήματα από επενδυτές με τους οποίους συνεργάζεται, όπως και με κεφάλαια από τραπεζική χρηματοδότηση.

Advertisement

Αυτό είχε προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των μετόχων της Tesla οι οποίοι δεν θα ήθελαν να χρησιμοποιηθούν δικά τους χρήματα για την εξαγορά του Twitter.

H “κωλοτούμπα” του Musk σχολιάζεται και πάλι από τα διεθνή ΜΜΕ, επισημαίνοντας τον ασταθή χαρακτήρα του δισεκατομμυριούχου, και τα αψυχολόγητα επιχειρηματικά του σκαμπανεβάσματα.

Advertisement

Πάντως ο δενMusk  παύει ούτε αυτή την στιγμή να εκπλήσσει, ανακοινώνοντας ότι θα κάνει σημαντικές μετατροπές στο Twitter, το οποίο θα αποτελέσει την βάση για μία μυστηριώδη εφαρμογή.

Advertisement

Την ονομάζει “Χ, η εφαρμογή των πάντων”, και -κατά την προσφιλή τακτική του- ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει περί τίνος θα πρόκειται.

Πιθανόν να πρόκειται για μία “σούπερ εφαρμογή” η οποία θα ενσωματώνει πολλές διαφορετικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των πληρωμών και των παραγγελιών τροφίμων, κάτι που δεν υπάρχει ακόμα στην Δύση.

Πάντως σε σύγκριση με τα άλλα κοινωνικά μέσα, το Twitter είναι μια σχετικά μικρή πλατφόρμα με περίπου 300 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες και ποτέ δεν γνώρισε την εκθετική ανάπτυξη του TikTok ή του Instagram.

Ωστόσο, θεωρείται ότι έχει επιρροή και χρησιμοποιείται ευρέως από πολιτικούς, παγκόσμιους ηγέτες και επιχειρήσεις, για να μοιραστούν σχόλια και απόψεις. Ο Musk όμως, όπως συνηθίζει, θέλει να την μετατρέψει σε κάτι εντελώς διαφορετικό, να φέρει νεανικό κοινό και να μεγαλώσει την βάση των χρηστών.

Μένει να δούμε τι από όλα αυτά θα καταφέρει ή αν η “κωλοτούμπα” ήταν απλά για να γλιτώσει το πρόστιμο και να μην έχει προβλήματα με τους μετόχους της Tesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα δισ. δολάρια αυξήθηκε η περιουσία του ο Elon Musk
O Elon Musk τρολάρει για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
ΣΟΚ: Πουλάει την Τesla ο Elon Musk;