Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Tesla Cybertruck θα μπορούσε να παρέχει ενέργεια

Ελλάδα 15:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Tesla Cybertruck θα μπορούσε να παρέχει ενέργεια

Mobility

Το Tesla Cybertruck θα μπορούσε να παρέχει ενέργεια

Mobility

Ο Elon Musk βλέπει θετικά την ιδέα χρήσης του εκκεντρικού Tesla Cybertruck σαν μονάδα παροχής ενέργειας για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού δικτύου ακόμα και ενός σπιτιού

Advertisement
Advertisement

Για άλλη μια φορά μέσω του αγαπημένου του twitter ο Elon Musk έδωσε τροφή για σκέψη αλλά και πολλές συζητήσεις σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει το Tesla Cybertruck αλλά και εν γένει τα ηλεκτρικά οχήματα στον μελλοντικό τρόπο ζωής.

Η αφορμή ήρθε από την ερώτηση προς τον Musk για το αν θα ήταν εφικτό το Cybertruck να τροφοδοτεί με ενέργεια κάποιο τροχόσπιτο ή ακόμα και ένα ολόκληρο σπίτι προσφέροντας έτσι ανεξαρτησία  από αρκετούς περιορισμούς που επιφέρει η ανάγκη χρήσης του δημόσιου δικτύου.

cybertruck with trailer

Advertisement
Advertisement

Απαντώντας καταφατικά σε αυτή την ερώτηση ο Musk επιβεβαίωσε την θετική του ματιά σε ιδέες με καινοτόμα φιλοσοφία οι οποίες κινούνται έξω από τα συνηθισμένα και αναμενόμενα. Μια τέτοια προοπτική βάζει στο γενικότερο πλάνο αρκετές πιθανές εφαρμογές που εστιάζουν στην ενεργειακή αυτονομία όπως αυτή που προτάθηκε στον Musk ή άλλες προτάσεις που αφορούν τη χρήση μπαταριών από ηλεκτρικά αυτοκίνητα για αποθήκευση ενέργειας η οποία θα προορίζεται για οικιακή χρήση.

Πάντως το σενάριο χρήσης του Cybertruck σαν μονάδα τροφοδοσίας ενός αντίστοιχα προηγμένου τεχνολογικά τροχόσπιτου είναι σίγουρα κάτι που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων έχουν έναν πιο περιπετειώδη τρόπο ζωής, όσων ταξιδεύουν πολύ και βέβαια αυτών που έλκονται από την ιδέα της απόλυτης ελευθερίας από τη δέσμευση ενός σταθερού σπιτιού. Σίγουρα είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να προδικάσουμε την υλοποίηση της φιλόδοξης πρότασης όμως είναι σίγουρο πως πολλά από τα στοιχεία που περιλαμβάνει θα αποτελέσουν στο μέλλον κομμάτι της καθημερινής κανονικότητας.

cybertruck with trailer

Advertisement

Διαβάστε επίσης
Εκτοξεύεται η ζήτηση των Tesla Model 3
Πότε έρχεται το Tesla του… λαού; Πόσο κοστίζει;
Τι «κάνει» η Corvette C8 κόντρα στο Tesla Model Y; (VIDEO)