Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκτοξεύεται η ζήτηση των Tesla Model 3

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκτοξεύεται η ζήτηση των Tesla Model 3

ΝΕΑ

Εκτοξεύεται η ζήτηση των Tesla Model 3

ΝΕΑ

Μείωση έως και 24% της τιμής του Model 3 από την Tesla για την αγορά της Ιαπωνίας, -παραδόξως- χάρη στην υψηλή ζήτηση του ηλεκτροκίνητου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla προχώρησε σε αλλαγές όσον αφορά τις τιμές στα μοντέλα της για συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη. Αξιοσημείωτη όμως είναι η μεγάλη πτώση τιμής του Tesla Model 3 στην ιαπωνική αγορά, που -όπως θα περίμενε κανείς- έγινε λόγω της μικρής ζήτησης από τους Ιάπωνες. Αντιθέτως!

Διαβάστε την πρώτη επίσημη δοκιμή του Tesla Model 3 (Long Ranger) στην Ελλάδα

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Tesla δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην ζήτηση των μοντέλων της, μιας και όσα αυτοκίνητα κατασκευάζει η αμερικάνικη εταιρεία, βρίσκουν άμεσα τον ιδιοκτήτη τους.

Advertisement
Advertisement

Για την ακρίβεια, ο Elon Musk επενδύει στην κατασκευή νέων εργοστασίων στον παγκόσμιο ιστό για να εξασφαλίσει τη (μελλοντική) ζήτηση. Ωστόσο, η Tesla συχνά «παίζει» με τις τιμές των αυτοκινήτων της, με στόχο την παρακίνηση των ανθρώπων που δεν έχουν πάρει ακόμα την τελική τους απόφαση.

Να σημειωθεί ότι η Tesla κατασκευάζει αυτοκίνητα σε δύο εργοστάσια, τροφοδοτώντας ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά με αυτή την τιμολογιακή αλλαγή που συνεπάγεται υψηλή ζήτηση, η εταιρεία θα μπορέσει να κατασκευάσει περισσότερα οχήματα, δημιουργώντας ακόμα και πλεόνασμα.

Advertisement

Από την άλλη όμως, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Teslarati, οι εκτιμήσεις παράδοσης του Model 3 στην Ιαπωνία πρόκειται να καθυστερήσουν από 12 έως 16 εβδομάδες. Πριν από την πτώση της τιμής, ο χρόνος παράδοσης ήταν από 6 έως 8 εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης:
Tesla: Φθηνό μοντέλο από την Κίνα για όλο τον κόσμο
Αγοράστε Tesla με… Bitcoins
Tesla: Ήχοι “a la carte” για τους πεζούς

Advertisement