Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Great Wall κατοχυρώνει το ηλεκτρικό Beetle

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Great Wall κατοχυρώνει το ηλεκτρικό Beetle

ΝΕΑ

H Great Wall κατοχυρώνει το ηλεκτρικό Beetle

ΝΕΑ

O «πόλεμος» ανάμεσα στην VW και την κινεζική Great Wall συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο περίεργα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στο τελευταίο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης ήταν το ηλεκτρικό ORA Punk Cat, που ουσιαστικά αποτέλεσε και την αρχή της διαμάχης ανάμεσα στην κατασκευάστρια εταιρεία Great Wall και τη VW.

Ο λόγος για τα παραπάνω ήταν φυσικά η εμφάνιση του μοντέλου και πιο συγκεκριμένα η εξωτερική σχεδίαση, που παραπέμπει στον θρυλικό Σκαραβαίο της δεκαετίας του ΄70 και πιο συγκεκριμένα στα εμπρός φωτιστικά σώματα, στους προφυλακτήρες και στο εμπρός καπό.

Advertisement
Advertisement

Οι παραπάνω ομοιότητες δεν πέρασαν απαρατήρητες από τα στελέχη της VW, τα οποία εξετάζουν ολοένα και πιο ζεστά την περίπτωση λήψης νομικής φύσεως μέτρων, καθώς είναι εμφανής η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Πλέον, η γερμανική εταιρεία δείχνει να είναι ένα βήμα πιο κοντά στην παραπάνω κίνηση, καθώς η Great Wall έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τα σχέδια δύο πεντάθυρων μοντέλων, που βασίζονται και αυτά πάνω στο Beetle.

Και δεν το έκανε μόνο για την αγορά της Κίνας, αλλά και για την Γηραιά Ήπειρο, μέσω του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU IPO), που διαχειρίζεται τα δικαιώματα σχετικά με τα εμπορικά σήματα, τα σχέδια και τα υποδείγματα που ισχύουν σε ολόκληρη την Κοινότητα, με συμπεριλαμβανόμενο το σήμα της ΕΕ. Σύμφωνα με τα χαρτιά που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν διάρκεια πέντε χρόνια και μπορούν να ανανεωθούν μέχρι και 25 χρόνια.

Advertisement

Το πρώτο από τα δύο μοντέλα φαίνεται να είναι το Punk Cat, μία πεντάθυρη έκδοση του VW Beetle, με εμφανή στοιχεία ενός EV μοντέλου, όπως οι πλευρικές θύρες φόρτισης, ενώ το δεύτερο διαθέτει περισσότερα ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία, όπως η αλουμινένια πίσω μπάρα, ανάμεσα από τα φώτα και η μικρή πτέρυγα (ducktail).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Geely θέλει να δημιουργήσει «ηλεκτρική αυτοκρατορία»
Η κινέζικη Mercedes G-Class παραμένει μια κακή απομίμηση
Huawei: Πάνω από 1 δισ. δολάρια επένδυση για τεχνολογίες αυτοκινήτων