Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Tamiya Wild One Max σε κανονική διάσταση (+ video)

Ελλάδα 7:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Tamiya Wild One Max σε κανονική διάσταση (+ video)

ΝΕΑ

Το Tamiya Wild One Max σε κανονική διάσταση (+ video)

ΝΕΑ

Συνήθως, τα μοντέλα υπό κλίμακα είναι πιστή αντιγραφή αυτοκινήτων κανονικών διαστάσεων. Δεν συμβαίνει το ίδιο, αυτή τη φορά.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική εταιρεία Little Car Company (LLC) κατασκευάζει πιστά αντίγραφα κλασικών μοντέλων τα οποία προορίζονται για παιδιά και… μεγάλα παιδιά. Αυτή τη φορά, τα στελέχη της αποφάσισαν να ακολουθήσουν την αντίστροφη πορεία.

Όπως ανακοινώθηκε, οι άνθρωποί της θέλησαν να δημιουργήσουν ένα όχημα το οποίο να βασίζεται στο Tamiya Wild One Max, το κλασικό τηλεκατευθυνόμενο όχημα το οποίο απευθύνεται σε μοντελιστές (και όχι μόνον).

Το Wild One Max της Little Car Company είναι αμιγώς ηλεκτρικό και διαθέτει μπαταρίες 14,4 kWh. Αυτές, του δίνουν μια μέγιστη θεωρητική αυτονομία 200 χλμ. και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 100 χλμ./ώρα, βάσει των στοιχείων που ανακοινώνει η εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 50 ίππους και μέγιστη ροπή 70 Nm και κινεί τους πίσω τροχούς, φυσικά.

Το μήκος του φτάνει τα 3,6 μέτρα, το πλάτος του τα 1,9 μέτρα και το βάρος του είναι 500 κιλά, όπως ανακοινώνει η βρετανική εταιρεία. Το όχημα προσδιορίζεται ως «τετράκυκλο» κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να κινηθεί νόμιμα και εντός ασφάλτου.

Advertisement

Έχει σωληνωτό σασί και πλαίσιο, ανάρτηση η οποία αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω, έχει αμορτισέρ της Bilstein, ελατήρια της Eibach και φρένα της Brembo. Επίσης, διαθέτει μπάκετ καθίσματα με ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων και έγχρωμη οθόνη ψηφιακών ενδείξεων στο ταμπλό.

Advertisement

Το ύψος του από το έδαφος είναι 270 χλστμ., η γωνία προσέγγισης είναι 34,1 μοίρες, η γωνία διαφυγής 50,8 μοίρες και η γωνία ράμπας 28,4 μοίρες.

Από τα μηχανικά μέρη του και από τα τεχνικά στοιχεία που ανακοινώνει η Little Car Company, καταλαβαίνουμε ότι το… μεγεθυμένο Wild One Max είναι προσεγμένο και ποιοτικό ως κατασκευή. Αυτό είναι απαραίτητο λόγω της χρήσης για την οποία προορίζεται το αυτοκίνητο.

Τέλος, η Little Car Company ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του αυτοκινήτου αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς και οι πρώτοι 100 ιδιοκτήτες του θα αποκτήσουν θα έχουν το όχημά τους στην εξοπλιστική έκδοση «Launch Edition».

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι τα πρώτα εκατό LLC Tamiya Wild One Max θα έχουν επιπλέον στοιχεία όπως πλάκα από τιτάνιο στην οποία θα αναγράφεται ο αύξων αριθμός τους, ταμπλό από ανθρακονήματα, όπως και μπρελόκ από το ίδιο υλικό.

Τέλος , η τιμή πώλησής του έχει οριστεί στα 41.000 ευρώ, προ φόρων, και απαιτείται προκαταβολή 4.100 ευρώ για να κατοχυρωθεί η παραγγελία. Ακριβό… παιχνίδι για μεγάλα παιδιά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η εκθαμβωτική υπό κλίμακα Ferrari Testa Rossa «Pacco Gara»
Bugatti Baby II Carbon Edition: Μόνο για όσους έχουν Mistral!
Αγάπη μου, συρρίκνωσα την Testa Rossa