Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aston Martin DB5 με… πολυβόλα για τους μικρούς James Bond

Ελλάδα 8:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin DB5 με… πολυβόλα για τους μικρούς James Bond

ΝΕΑ

Aston Martin DB5 με… πολυβόλα για τους μικρούς James Bond

ΝΕΑ

Η μικρότερη εκδοχή της Aston Martin DB5 που πρωταγωνιστεί στο γνωστό franchise παράγει καπνούς, ενσωματώνει fake πολυβόλα και… κοστίζει πάνω από 100 χιλιάρικα.

Advertisement
Advertisement

Η 25η περιπέτεια του James Bond κάνει πρεμιέρα στις 30 Σεπτεμβρίου, και ο Daniel Craig είναι έτοιμος να λάβει για τελευταία φορά… το χειροκρότημα, μιας και θα αποχαιρετήσει το ρόλο που σημάδεψε όσο κανένας άλλος την λαμπερή καριέρα του.

Εν αναμονή, λοιπόν, της σπουδαίας πρεμιέρας της ταινίας “No Time to Die”, η εταιρεία κατασκευής μινιατούρων “Little Car Company” αποφάσισε να «ξεσηκώσει» όσους λατρεύουν το δημοφιλές franchise και ταυτόχρονα είναι οπαδοί της αυτοκίνησης.

Σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής ταινιών EON Productions, η Little Car Company προχώρησε στη δημιουργία μια μικρού μεγέθους ρέπλικας του δημοφιλέστερου movie car όλων των εποχών, της Aston Martin DB5.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την ειδική έκδοση “No Time To Die Edition” που είναι ίση με τα 2/3 του ορίτζιναλ μοντέλου και μπορεί να φιλοξενήσει έναν ενήλικα και ένα παιδί.

Παράλληλα, ενσωματώνει όλα τα φαντασμαγορικά gadgets που συναντάμε στο πολυτελές grand tourer το οποίο αποτελεί πιστό σύμμαχο του James Bond στις ριψοκίνδυνες αποστολές του. Η συσκευή παραγωγής καπνού στην εξάτμιση, οι περιστρεφόμενες πινακίδες και τα (ψεύτικα) πυροβόλα τύπου Gatling πίσω από τους κεντρικούς προβολείς στελεχώνουν τη φαρέτρα της ρέπλικας, και κάνουν την Aston Martin DB5 Junior να μοιάζει με… κινητό όπλο.

Η ενεργοποίηση των gadget γίνεται μέσω ενός κρυφού πάνελ στην πόρτα του συνοδηγού. Το «παρών» δίνει επίσης και το “Skid Mode” που επιτρέπει στον οδηγό να επιδοθεί σε donuts… εκτάκτου ανάγκης για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Advertisement

Η μινιατούρα κινείται από έναν ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που χαρίζει γύρω στα 130 χλμ. αυτονομίας, με την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα να φτάνει στα 21 άλογα. Ακόμα ενσωματώνονται δισκόφρενα της Brembo, αμορτισέρ της Bilstein, ελικοειδή ελατήρια, ενώ υπάρχει και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

«Δεδομένου ότι αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στην ιστορία του κινηματογράφου, η φορτωμένη με gadget Aston Martin DB5 ενθουσιάζει τους απανταχού σινεφίλ για πάνω από 50 χρόνια. Τώρα, η ιστορία συνεχίζεται», αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Little Car Company, Ben Hedley.

Advertisement

Τέλος, θα παραχθούν μόλις 125 κομμάτια της υπό κλίμακας ρέπλικας, με την τιμή να φτάνει τα 104.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το μοντέλο δεν έχει άδεια κυκλοφορίας σε δημοσίους δρόμους, αλλά με την απόκτησή του ο ιδιοκτήτης γίνεται αυτόματα μέλος του Aston Martin Owners Club, κάτι που του επιτρέπει να συμμετέχει συνοδεία του αυτοκινήτου του σε σχετικές εκδηλώσεις και αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Aston Martin Valkyrie Spider
Σκληροπυρηνική Aston Martin Vantage με V12;
Aston Martin DB5: Σταθερή αξία για τον 007 (video)

Advertisement