Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγάπη μου, συρρίκνωσα την Testa Rossa

Ελλάδα 4:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγάπη μου, συρρίκνωσα την Testa Rossa

ΝΕΑ

Αγάπη μου, συρρίκνωσα την Testa Rossa

ΝΕΑ

Ακόμα και έτσι, συρρικνωμένη, η Testa Rossa J της LCC, είναι σημαντικά πιο διασκεδαστική ως Ferrari από πολλά υποτιθέμενα σπορ αυτοκίνητα της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Αυτό υποστηρίζουν όσοι την έχουν οδηγήσει, μια και η μικρή εκδοχή της θρυλικής Testa Rossa, δεν είναι και το πιο συνηθισμένο αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγήσει κανείς.

Κοστίζει περί τις 93.000 ευρώ και έχει το 70% του μεγέθους της κανονικής Ferrari Testa Rossa. Είναι χειροποίητη και οδηγείται κανονικά, χωρίς διαφορά σε σχέση με ένα κανονικό –ηλεκτρικό- αυτοκίνητο. Αν και είναι πλήρως πιστοποιημένο το μοντέλο και με άδεια από τη Ferrari μπορεί να χρησιμοποιεί τα εμπορικά σήματα, το μοντέλο Testa Rossa J είναι στην πραγματικότητα έργο της Little Car Company.

Advertisement
Advertisement

Η LCC με έδρα στην Αγγλία, κατασκευάζει πολλά αντίγραφα μικρής κλίμακας κλασικών μοντέλων με μπαταρίες, για τα οποία έχει την πλήρη υποστήριξη των κατασκευαστών. Μέχρι στιγμής, από την LCC έχουμε δει τα Baby Bugatti και Bugatti Type 35, καθώς και την Aston Martin DB5 Junior. Τα δύο πρώτα έχουν σημειώσει τόσο μεγάλη επιτυχία, που σε εβδομαδιαία βάση η εταιρεία κατασκευάζει 5 με 6 αυτοκίνητα.

Η Ferrari για να γυρίσουμε στην προκειμένη περίπτωση, επέτρεψε στην LCC να έχει πρόσβαση στα αρχικά σχέδια για το Testa Rossa, έτσι ώστε τα πάντα, από το αμάξωμα μέχρι το πλαίσιο κάτω από αυτό, να μπορούν να αντιγραφούν με ακρίβεια. Η LCC συμφώνησε με τη Ferrari να κατασκευάζει την Testa Rossa εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο- και αυτό ήταν μια από τις δεσμεύσεις που επέβαλλε το Ιταλικό εργοστάσιο.

Advertisement

Το αρχικό σχέδιο της εταιρείας είναι να κατασκευάσει έως και 299 Testa Rossa, αρκεί να βρεθούν οι πελάτες που θα δώσουν τα 93.000 ευρώ περίπου που απαιτούνται για να βάλουν στο χέρι μια τόσο ιδιαίτερη δημιουργία. Με Nardi τιμόνι και κλασικές Borrani ζάντες, η Testa Rossa είναι πιστό αντίγραφο της αυθεντικής που έχει καταχωρηθεί στην ιστορία της Ferrari ως το πιο πετυχημένο αγωνιστικό όλων των εποχών.

Advertisement

Η τελική ταχύτητα της ιδιαίτερης αυτής Testa Rossa, είναι κοντά στα 80 χλμ/ώρα. Οι ενδιαφερόμενοι αξίζει να γνωρίζουν πως το μοντέλο τους δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερα προγράμματα οδήγησης. Αυτά ξεκινούν από τον περιορισμό της ισχύος στο 1 kW (Wet), αυξάνεται στα 4 kW (Comfort) και φτάνουν τα 10 kW (στο Sport) και τα 12 kW (στο Race).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, η Ferrari και… η κλήση για όριο ταχύτητας
Ferrari: Καταστράφηκε ένα μυστηριώδες υβριδικό πρωτότυπο (+video)
Εντυπωσιάζει η Ferrari Roma της Novitec