Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το supercar της Yamaha, σήμερα

Ελλάδα 3:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το supercar της Yamaha, σήμερα

ΝΕΑ

Το supercar της Yamaha, σήμερα

ΝΕΑ

Από το 1992 η Yamaha «φλερτάρει» με την ιδέα της κατασκευής ενός supercar και ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής και “οπαδός” της Ιαπωνικής εταιρείας, σχεδίασε τη σημερινή εκδοχή.

Advertisement
Advertisement

Το 1992 η ιαπωνική εταιρεία, γνωστή για τις μοτοσικλέτες της, ήταν προμηθευτής κινητήρων της Formula 1. Χρησιμοποιώντας τον κινητήρα αυτόν σχεδόν αυτούσιο, συνεργάστηκε με την εταιρεία IAD για να κάνει το αυτοκίνητο πραγματικότητα και έτσι δημιουργήθηκε το OX99-11 V12 με το V12 σύνολο των 3,5 λίτρων που απέδιδε 400 ίππους στις 10.000 σ.α.λ. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το αυτοκίνητο εκείνο δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή. Σήμερα, ο σχεδιαστής Gaspere Conticelli οραματίστηκε πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένας σύγχρονος διάδοχος του supercar που δεν πλησίασε στην παραγωγή, με την ονομασία OX-2020.

Advertisement
Advertisement

Όπως ένα από τα τρία πρωτότυπα OX99-11 V12 που κατασκευάστηκαν, το OX-2020 έχει κόκκινο χρώμα και πολύ ασυνήθιστο σχεδιασμό. Η πιο προφανής ομοιότητα μεταξύ αυτού και του προκατόχου του είναι ο διαχωρισμένος μπροστινός προφυλακτήρας που διπλασιάζεται ως αεροδυναμική πτέρυγα για το μπροστινό μέρος παράγοντας downforce για τους τροχούς του μπροστινού άξονα. Καθώς το OX-2020 από το σχεδιαστή του έχει τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, στις πλευρές διακρίνονται μεγάλοι αεραγωγοί, ενώ και στο επάνω μέρος του αυτοκινήτου υπάρχει αντίστοιχο άνοιγμα για ψύξη.