Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

H Mercedes-Benz του Elvis Presley

Ελλάδα 1:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-Benz του Elvis Presley

Men + Speed

H Mercedes-Benz του Elvis Presley

Men + Speed

Ίσως κάποιος να φανταζόταν ότι ο Elvis Presley οδηγούσε μόνο κάποια μεγάλη παλιά Cadillac, Lincoln, Rolls-Royce, μια BMW 507 ή μία De Tomaso Pantera. Ο «Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ» όμως είχε μια αγάπη και στις Mercedes. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Μία από τις Mercedes που είχε είναι η Mercedes-Benz 280 SEL του 1971, η οποία τώρα δημοπρατείται. Διαθέτει έναν εξακίλυνδρο 2.8lt κινητήρα που παράγει 180 ίππους. Το μοντέλο του «Βασιλιά» ήταν εφοδιασμένο με αρκετά εξτρά για μεγαλύτερη χλιδή, όπως υδραυλικό τιμόνι, air-condition, ηλεκτρικά παράθυρα και στερεοφωνικό Becker Europa.

Κατασκευάστηκαν 8.250. Το χρώμα που είχε επιλέξει ο Elvis είναι Alpha Crystal Blue Metallic ή πιο απλά ένα μεταλλικό μπλε.

elvis-presley-mercedes-280-SEL-a640

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το κράτησε από το 1971 έως ότου πέθανε το 1977 – πριν δηλαδή 41 χρόνια. Από τότε έχει εμφανιστεί σε μουσεία και έχει αποτελέσει μέρος της συλλογής John Staluppi Jr. Πλέον όμως κατευθύνεται προς τη δημοπρασία του Barrett-Jackson στο Λας Βέγκας τον επόμενο μήνα.

Αναμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός που θα προσθέσει στην συλλογή του την 280 SEL που κάποτε οδηγούσε ο Elvis Presley. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί αρχική τιμή, αλλά οι εκτιμήσεις των ειδικών μιλούν για έναρξη τουλάχιστον στα 300.000 δολάρια.

elvis-presley-mercedes-280-SEL-b640 elvis-presley-mercedes-280-SEL-c640 elvis-presley-mercedes-280-SEL-d640

Advertisement