Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ρούχα (+τα αυτοκίνητα) του βασιλιά… δημοπρατούνται

Ελλάδα 11:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ρούχα (+τα αυτοκίνητα) του βασιλιά… δημοπρατούνται

ΝΕΑ

Τα ρούχα (+τα αυτοκίνητα) του βασιλιά… δημοπρατούνται

ΝΕΑ

Οι θαυμαστές του King Elvis, μπορούν να αγοράσουν ένα κομμάτι της κληρονομιάς του, σε δημοπρασία, που θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια την 27η Αυγούστου.

Advertisement
Advertisement

Η δημοπρασία περιλαμβάνει συνολικά 193 αντικείμενα που ανήκαν στον Βασιλιά του ροκ.

Μια μεγάλη συλλογή από πολύτιμα υπάρχοντα του Elvis Presley, τα οποία ο τραγουδιστής και ηθοποιός δώρισε στον μάνατζέρ του, συνταγματάρχη Tom Parker, προσφέρονται τώρα προς πώληση σε ειδική δημοπρασία μέσω της GWS Auctions. Με τίτλο «Συλλογή χαμένων κοσμημάτων του Elvis Presley και του συνταγματάρχη Tom Parker.»

Advertisement
Advertisement

Εκτός από χρυσά δαχτυλίδια, ρολόγια και αλυσίδες, φωτογραφίες με κορνίζες, σελίδες των διάσημων στίχων του, είδη ένδυσης και άλλα προσωπικά αντικείμενα, ο θησαυρός περιλαμβάνει επίσης το προσωπικό Jetstar jet του Presley, μία Harley Davidson του 1976 και ένα Lincoln Continental του 1973.

Το Jetstar Jet του Elvis Presley

Το King’s Jetstar Jet περιλαμβάνεται στη λίστα με ελάχιστη προσφορά 100.000 $ (περίπου 97.500 ευρώ). Η λίστα δεν έχει λεπτομέρειες για το αεροσκάφος , αλλά φαίνεται πως είναι το Lockheed Jetstar του 1962, ένα τζετ που κάποτε ανήκε από κοινού στον Presley και τον πατέρα του, Vernon.

Advertisement

Αν και το εξωτερικό του αεροπλάνου δείχνει απλό, μπορούμε σίγουρα να φανταστούμε τον Presley να κάθεται σε μια από τις βελούδινες καρέκλες του. Από το jet λείπει ένας κινητήρας και κάθεται σε έναν διάδρομο στο Νέο Μεξικό για περισσότερα από 30 χρόνια, επομένως ο πιθανός αγοραστής θα έπρεπε να κάνει αρκετές εργασίες αποκατάστασης για να το φέρει στην παλιά του δόξα.

Advertisement

Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide 1976

Η Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide του Elvis Presley ήταν η τελευταία μοτοσυκλέτα, που ο τραγουδιστής αγόρασε ποτέ και φαίνεται, πως την οδηγούσε σπάνια. Το 2019, όταν η Harley, είχε βγει ξανά σε δημοπρασία, είχε μόνο 202 χιλιόμετρα στο οδόμετρο.

Advertisement

Αυτή η λεπτομέρεια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανήκε και την οδηγούσε ο Βασιλιάς, κάνει τη μοτοσυκλέτα ένα πολυπόθητο συλλεκτικό αντικείμενο. Το 2019, το δίκλυκλο πουλήθηκε για σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια και τότε ήταν μια από τις πιο ακριβές μοτοσυκλέτες στον κόσμο. Η GWS Auctions έχει βάλει για αυτήν μια ελάχιστη προσφορά 100.000 $ (περίπου 97.500 ευρώ).

Εκτός από τη μουσική, ο Elvis αγαπούσε τα αυτοκίνητα και υπήρχαν μοναδικά μοντέλα στο γκαράζ του . Ένα από αυτά ήταν η λιμουζίνα Lincoln Continental του 1973, η τελευταία λιμουζίνα που αγόρασε ποτέ ο Presley

Lincoln Continental “Last” Limo

Ο τραγουδιστής είδε το αυτοκίνητο σε ταινία και αποφάσισε ότι το ήθελε. Η Lincoln είχε κατασκευαστεί ειδικά για το φιλμ, αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα για τον Βασιλιά, ο οποίος αγόρασε το μοναδικό αυτοκίνητο την επόμενη κιόλας μέρα. Η ελάχιστη προσφορά για αυτό ορίστηκε από την GWS Auctions στα 50.000 $ (περίπου 48.700 ευρώ). Σύμφωνα με το Reuters, πολλά από τα αντικείμενα που περιλαμβάνονται στην πώληση δόθηκαν από την πρώην σύζυγο του τραγουδιστή, Priscilla Presley, η οποία υποστηρίζει τη δημοπρασία, επειδή τα κομμάτια είναι αυθεντικά. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα κομμάτια συνοδεύονται από μία ή περισσότερες επιστολές προέλευσης από την ίδια την Priscilla, τον Jimmy Velvet ή άλλα άτομα κοντά στον μουσικό.

Η ζωντανή δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, στο Sunset Marquis Hotel στις 27 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται η Cadillac του Βασιλιά Elvis
H Mercedes-Benz του Elvis Presley
Ντοκιμαντέρ: Έτσι έγινε ξανά καινούργια η BMW του Elvis