Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το SSC Tuatara κυνηγά το ρεκόρ ταχύτητας (video)

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το SSC Tuatara κυνηγά το ρεκόρ ταχύτητας (video)

ΝΕΑ

Το SSC Tuatara κυνηγά το ρεκόρ ταχύτητας (video)

ΝΕΑ

Το αμερικάνικο supercar με την υπογραφή της Shelby, το SSC Tuatara, είναι πλέον γεγονός και σύντομα θα θέσει υποψηφιότητα για τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές της χρονιάς η Shelby Super Cars, ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου αντιτύπου του νέου της supercar με την ονομασία Tuatara που ίσως να μην ενθουσιάζει με την ονομασία αλλά σίγουρα είναι ικανό να ζαλίσει με τις τιμές της απόδοσής του καθώς ο 5.9 V8 twin-turbo κινητήρας του αγγίζει τους 1.750 ίππους.

Προς το παρόν η SSC δεν έχει προχωρήσει σε ειδικές δοκιμές για την επίτευξη της μέγιστης ταχύτητας του αυτοκινήτου ούτε έχει ανακοινώσει κάποια επίσημη τιμή γι’αυτή. Ωστόσο είναι γνωστό πως στόχος της SSC είναι να εκθρονίσει την Bugatti Chiron Super Sport 300+ από το θρόνο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής και πρόσφατα η εταιρία δημοσίευσε ένα video με το Tuatara σε κλειστό δρόμο με τον κινητήρα να ουρλιάζει και προφανώς σε εξωφρενικές ταχύτητες. Το video δεν διευκρινίζει την ταχύτητα καθώς ουσιαστικά είναι ένα teaser που προετοιμάζει το κοινό για κάτι σημαντικό.

Advertisement
Advertisement

Προκειμένου να κερδίσει την Bugatti, η SSC Tuatara θα πρέπει να σπάσει το φράγμα των 490,484 χλμ/ώρα εάν βέβαια η Koenigsegg Jesko Absolut δεν έχει δημιουργήσει κάποιο νέο ρεκόρ καθώς ο Christian von Koenogsegg ισχυρίζεται πως το αυτοκίνητο του μπορεί  να φθάσει τα κοντά στα 530 χλμ./ώρα.