Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το σπορ μέλλον της CUPRA

Ελλάδα 2:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το σπορ μέλλον της CUPRA

ΝΕΑ

Το σπορ μέλλον της CUPRA

ΝΕΑ

Ο επικεφαλής της SEAT, Luca de Meo, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του το πλάνο για το μέλλον της Cupra στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

 

Η ανάγκη για την παρουσίαση ενός brand με πιο δυναμικό προφίλ, είναι αυτή που θα «σπρώξει» την Cupra στο μέλλον, παρουσιάζοντας μοντέλα που θα τη φέρουν σε πραγματικά ξεχωριστή θέση. Ο επικεφαλής της SEAT, Luca de Meo, αποκάλυψε πως μέσα στα πλάνα της εταιρείας είναι η παρουσίαση κι άλλων μοντέλων Cupra, νέων κινητήρων με ιδιαίτερα δυναμικά χαρακτηριστικά αλλά και νέες εγκαταστάσεις αποκλειστικά για την Cupra, στη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, η μεταφορά των κεντρικών γραφείων στη Βαρκελώνη, μαζί με κάποια από τα τμήματα εξέλιξης, θα γίνει μέσα στο ερχόμενο έτος. Ο de Meo τόνισε πως «η εταιρεία ψάχνει να βρει τα κατάλληλα άτομα με τη σωστή νοοτροπία για να δουλέψουν για την Cupra. Θέλουμε ανθρώπους που με τα ίδια “υλικά” (βλ. SEAT) θα μπορούν να “μαγειρέψουν” ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, έχοντας απόλυτη ελευθερία αναφορικά με το τι θα παρουσιάσουν στο τέλος».

Advertisement

Η γκάμα των μοντέλων της Cupra, θα μεγαλώσει, όχι μόνο με νέα μοντέλα αλλά και με διαφορετικές εκδόσεις ισχύος ανάλογα την κατηγορία. Ο de Meo είπε πως για το ηλεκτρικό  Tavascan που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη, υπάρχει έτοιμο επενδυτικό πλάνο για να προχωρήσει η Cupra στην παραγωγή του και με εξασφαλισμένα τα απαραίτητα κεφάλαια, αλλά υπάρχουν μια σειρά από άλλα πράγματα που βρίσκονται σε αναμονή και προφανώς, προηγούνται.

Advertisement

Ένα από αυτά είναι και το Formentor για το οποίο ο de Meo ευελπιστεί πως θα μείνει ως μοντέλο αποκλειστικά της Cupra, αναγνωρίζοντας πως ένα από τα πρώτα βήματα για την οριστική καθιέρωση της μάρκας, είναι η διάθεση στην αγορά αποκλειστικών προϊόντων. Από εκεί και πέρα, πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει και η διαθεσιμότητα πολλαπλών εκδόσεων σε κάποια μοντέλα, που όπως είναι φυσικό θα ανοίξουν τη βεντάλια του ενδιαφέροντος σε μεγαλύτερο κοινό, εν δυνάμει αγοραστών.

Ένα από τα μοντέλα της Cupra που θα έχουν παραπάνω από μια εκδόσεις κινητήρα, είναι και αυτή που θα βασίζεται στο νέο Leon. Πολύ βασικό ρόλο σε αυτό, θα είναι η διάθεση του αυτοκινήτου σε αρκετά μεγάλες ποσότητες, στην έκδοση με τους 300 ίππους που θα είναι και το σημείο αναφοράς για το μοντέλο που θα προέρχεται από την Cupra. Η εταιρεία που με πολύ σταθερά βήματα, θα γίνει το δυναμικό «παρακλάδι» της Seat μέσα στον Όμιλο.

Advertisement