Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το smart #1 Brabus απέναντι στον «τάρανδο» (+video)

Ελλάδα 9:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το smart #1 Brabus απέναντι στον «τάρανδο» (+video)

ΝΕΑ

Το smart #1 Brabus απέναντι στον «τάρανδο» (+video)

ΝΕΑ

Η διαδικασία αξιολόγησης του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου smart #1 Brabus στο σλάλομ και της «αποφυγής ταράνδου» επεφύλασσε κάποιες εκπλήξεις.

Advertisement
Advertisement

Ο επαναπροσδιορισμός τής smart ως εταιρείας και του εμπορικού σκοπού της, σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τού αμιγώς ηλεκτροκίνητου #1.

Το πεντάθυρο hatchback διατίθεται και στην έκδοση «Brabus» στην οποία οι δύο ηλεκτροκινητήρες που διαθέτει έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 428 ίππους και μέγιστη συνολική ροπή 543 Nm.

Οι συνάδελφοι από την ισπανική αυτοκινητική ιστοσελίδα km77.com πραγματοποίησαν τη δοκιμή αξιολόγησής του τόσο στο σλάλομ όσο και στο τεστ αποφυγής ταράνδου. Το smart #1 Brabus έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, μπαταρίες μέγιστης πραγματικής ενεργειακής χωρητικότητας 62 kWh (66 kWh ονομαστική) και ζυγίζει 1.900 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η δοκιμή διέθετε ελαστικά Continental EcoContact 6 τα οποία ταιριάζουν στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, καθώς δεν έχουν υψηλό συντελεστή αντίστασης. Η διάστασή τους ήταν 235/45 R19.

Στη δοκιμή τού σλάλομ το smart #1 Brabus τα κατάφερε καλά, σημειώνοντας έναν σχετικά ταχύ χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση της δοκιμής

Advertisement

Ωστόσο, στο τεστ αποφυγής ταράνδου, το αυτοκίνητο δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει τη διαδικασία με τη συνήθη ταχύτητα εισόδου με την οποία αυτή πραγματοποιείται (σημ.: 77 χλμ./ώρα). Το #1 Brabus υπέστρεφε έντονα και το σύστημα ελέγχου τής ευστάθειας δεν λειτουργούσε αποτελεσματικά.

Advertisement

Οι συνάδελφοι αναφέρουν ότι αφενός ο τρόπος που λειτούργησε το σύστημα ελέγχου της ευστάθειάς και αφετέρου τα ελαστικά διαδραμάτισαν τον ρόλο τους γι’ αυτό. Τελικά, κατάφεραν να επιτύχουν μια αλάνθαστη προσπάθεια μόνο όταν η ταχύτητα εισόδου μειώθηκε στα 65 χλμ./ώρα, δηλαδή αρκετά μικρότερη από την προβλεπόμενη της διαδικασίας.

Στο βίντεο μπορούμε να δούμε τον τρόπο αντίδρασης του smart #1 Brabus στις δύο διαδικασίες αξιολόγησης και κυρίως σε αυτή για το τεστ αποφυγής ταράνδου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται και σπορ κουπέ Smart
Αυτό είναι το νέο και ακόμα πιο μεγάλο smart #3
Επίσημο: Αυτό είναι το Smart #1 Brabus με 430+ άλογα!