Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Smart #1 Brabus με 430+ άλογα!

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Αυτό είναι το Smart #1 Brabus με 430+ άλογα!

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Smart #1 Brabus με 430+ άλογα!

ΝΕΑ

Από τη νέα -και πλήρως ηλεκτρική- εποχή του Smart δεν θα μπορούσε να λείπει η σπορ έκδοση με την ένδειξη Brabus.

Advertisement
Advertisement

Για όσους αγάπησαν την προηγούμενη φάση του Smart, η ένδειξη Brabus σήμαινε πολλά στον μετασχηματισμό του μικρού αυτοκινήτου πόλης σε μία μικρή «βόμβα» επιδόσεων.

Και όπως φαίνεται το όνομα του βελτιωτή θα συνεχίσει να ακολουθεί το Smart στη νέα του εποχή, η οποία είναι αποκλειστικά ηλεκτρική.

Το Smart #1 όπως ονομάζεται πλέον, θα έχει και αυτό την δική του έκδοση Brabus, η οποία αποκαλύπτεται πλέον και επίσημα μετά από μία σειρά διαρροών και teasers.

Advertisement
Advertisement

Λίγο πριν και την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση στην πόλη Chengdu στην Κίνα, στις 26 Αυγούστου, παίρνουμε μία πρώτη γεύση από το πως θα είναι το νέο σπορ Smart.

To πιο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η ύπαρξη κόκκινων διακοσμητικών στοιχείων στο αμάξωμα, στους προφυλακτήρες, στις εισαγωγές, στα πλευρικά skirts, στα καλύμματα των καθρεπτών, στη οροφή και στις δαγκάνες των φρένων.

Advertisement

Οι διπλές “εισαγωγές” στην βάση του καπό σε συνδυασμό με τις διαφορετικές εισαγωγές στον προφυλακτήρα και το πιο έντονο splitter δημιουργούν ένα πολύ πιο σπορ look σε αυτή την έκδοση Brabus.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης νέες ζάντες δύο χρωματικών τόνων και διαμέτρου 19 ιντσών, παράθυρα φιμέ, μεγάλο πίσω σπόιλερ και ένα έντονο diffuser.

Στο σαλόνι υπάρχουν τα σήματα της Brabus σε διάφορα σημεία του εσωτερικού, όπως στα προσκέφαλα των καθισμάτων ή στο τιμόνι.

Το κόκκινο χρώμα επικρατεί και εδώ ενώ τα καθίσματα έχουν επένδυση από δέρμα με κόκκινες ραφές και επίσης κόκκινες ζώνες ασφαλείας. Το τιμόνι έχει επένδυση από Αλκαντάρα ενώ τα πεντάλ είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο.

Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ κάποιες διαρροές μιλούν για δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία ίσως να φθάσουν σε απόδοση από τους 406 έως και τους 434 ίππους, αρκετά περισσότερους από τους 272 ίππους της απλής έκδοσης με το ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Η μεγαλύτερη ισχύς σε συνδυασμό με την τετρακίνηση θα κάνουν την έκδοση Brabus σαφώς πιο γρήγορη ενώ οι αλλαγές και οι βελτιώσεις στην ανάρτηση και τα φρένα θα προσδώσουν μία σαφώς πιο σπορ οδική συμπεριφορά. Η μπαταρία θα παραμείνει πιθανότητα η ίδια, στις 66 kWh, κάτι που με δεδομένη την μεγαλύτερη ισχύ θα σημαίνει και ελαφρά μικρότερη αυτονομία.

Εν αναμονή των επίσημων πλέον ανακοινώσεων για τα τεχνικά του στοιχεία, το νέο Smart #1 Brabus μοιάζει άξιος συνεχιστής της παράδοσης των γρήγορων Smart που τόσο αγαπήθηκε σε αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται Smart της Brabus με 430 άλογα;
Brabus Marine με κινητήρα V8
Brabus 900 Crawler: Το buggy των 900 χιλιάδων ευρώ (+video