Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το σκληροτράχηλο ηλεκτρικό SUV των Σκωτσέζων

Ελλάδα 6:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το σκληροτράχηλο ηλεκτρικό SUV των Σκωτσέζων

ΝΕΑ

Το σκληροτράχηλο ηλεκτρικό SUV των Σκωτσέζων

ΝΕΑ

Μια start-up εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ηλεκτροκίνητο off-road, το οποίο θα απευθύνεται σε οικολόγους και ρομαντικούς.

Advertisement
Advertisement

Την δική της πρόταση για περιπετειώδεις περιηγήσεις με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα καταθέτει η Munro, μια start-up εταιρεία με έδρα τη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Το σκληροτράχηλο μοντέλο, το οποίο ονομάζεται Mark 1, θα βασίζεται στην στιβαρή, αγγλικής κατασκευής πλατφόρμα “Ibex F8” και θα ενσωματώνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 210 PS και  300 Nm ροπής, διαφορικά και κιβώτιο μετάδοσης.

Η ενέργεια θα  αποθηκεύεται σε μια μπαταρία χωρητικότητας 52 kWh, η οποία παρέχει 250 χλμ. αυτονομίας, ενώ ετοιμάζονται και αναβαθμισμένοι συσσωρευτές που θα επιτρέπουν τη φόρτιση στο 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό του Munro Mark 1 θα μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 5 επιβάτες, η χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ θα φτάνει έως τα 1.250 λτ. (με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων), ενώ θα μπορεί να ρυμουλκήσει φορτίο έως και 3,5 τόνων. Στο εσωτερικό η σχεδίαση θα είναι πολύ απλή, θα ενσωματώνεται ψηφιακό ραδιόφωνο (DAB), ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται κεντρική οθόνη αφής.

Σχεδιαστικά, το μοντέλο διακρίνεται για το τετραγωνισμένο σχήμα του, τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, την απουσία προβόλων και προφυλακτήρων, αλλά και το κενό που χωρίζει θόλους και τροχούς.

Advertisement

Σύμφωνα με τη Munro, οι παραγγελίες θα ανοίξουν το καλοκαίρι του 2021 και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2022. Η ετήσια παραγωγή θα φτάνει τις 1.000 μονάδες.

Η τιμή εκκίνησης τέλος, θα είναι 58.500 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Το επόμενο Ford Ranger θα έχει plug-in υβριδική έκδοση
Το Ford Bronco Warthog εντοπίστηκε σε δοκιμές (VIDEO)
Δοκιμή: Ford Puma ST 1,5 Ecoboost 200 hp

 

Advertisement