Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το roadster της Fiat και σε έκδοση Abarth;

Ελλάδα 19:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το roadster της Fiat και σε έκδοση Abarth;

ΝΕΑ

Το roadster της Fiat και σε έκδοση Abarth;

ΝΕΑ

Στις 18 Δεκεμβρίου το NewsAuto.gr είχε αποκαλύψει την απόφαση της Fiat να λανσάρει μέσα στο 2015 ένα roadster με το όνομα «124 Spider». Η ιταλική μάρκα ανέλαβε το κοινό project της Mazda με την Alfa Romeo, μετά την απόφαση της τελευταίας να προχωρήσει μόνη της στην παραγωγή ενός διθέσιου ανοικτού μοντέλου. Είχαμε μάλιστα αναφέρει ως πιθανή τη δημιουργία και έκδοσης Abarth, με πιο ισχυρό κινητήρα και πιο σπορτίφ στήσιμο.

Advertisement
Advertisement

ΤOY ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο γραφίστας Theophilus Chin αποτύπωσε στον υπολογιστή του την πιθανή όψη ενός Abarth roadster, χρησιμοποιώντας ως βάση βέβαια το Mazda MX-5. Αν η απλή έκδοση του 124 Spider εφοδιάζεται με κινητήρες όπως ο 1.4 MultiAir με τα 140 PS, τότε το μοντέλο της Abarth θα μπορούσε να επιλέξει τον 1.4 Τ-Jet του 695 biposto, ο οποίος εμφανίζει ισχύ 190 PS και ροπή 25,5 kgm. Αυτοί οι αριθμοί (σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος) θα είναι ικανοί να χαρίσουν στο roadster αξιοζήλευτες επιδόσεις.

Το πισωκίνητο Fiat 124 Spider αναμένεται να αποκαλυφθεί είτε τον Μάρτιο στη Γενεύη είτε το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, ώστε πριν το τέλος του 2015 να αρχίσει η παραγωγή του στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα.

Advertisement
Advertisement