Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To Renault Megane γίνεται υβριδικό

Ελλάδα 0:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Renault Megane γίνεται υβριδικό

Mobility

To Renault Megane γίνεται υβριδικό

Mobility

Η οικογένεια εκδόσεων του δημοφιλούς hatchback της Renault θα αποκτήσει υβριδική υπόσταση με το σχετικό σύστημα που έχουμε δει στο Captur και την ονομασία E-Tech.

Advertisement
Advertisement

Μια υβριδική επιλογή θα προστεθεί στη γκάμα του μοντέλου της Renault, που στο μέλλον όπως όλα δείχνουν θα πάει όλο και περισσότερο προς τον εξηλεκτρισμό.

Η στρατηγική εξηλεκτρισμού των μοντέλων της Renault, προβλέπει πως το Megane θα αποκτήσει plug in υβριδική έκδοση, τόσο στην πεντάθυρη όσο και στην estate έκδοση αμαξώματος. Η Renault λέει ότι η έκδοση αυτή θα είναι σε θέση να συνδυάσει οικονομία καυσίμου με επίδοση 1,0 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα απόστασης (κατά WLTP) και εκπομπές CO2 μόλις 28 γρ./χλμ. Το plug in υβριδικό Megane E-Tech, θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, την Icon και την RS Line.

Advertisement
Advertisement

Οι υβριδικές εκδόσεις του μοντέλου θα εφοδιάζονται με έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα που αθροιστικά θα αποδίδουν 160 ίππους (οι 65 προκύπτουν από τον ηλεκτροκινητήρα). Με αυτά τα δεδομένα απόδοσης, το Megane PHEV θα φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 9,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα είναι 184 χλμ./ώρα. Η Renault δεν έχει δώσει περισσότερα στοιχεία για την υβριδική παραλλαγή του Megane αλλά αν κρίνουμε από την αντίστοιχη εκδοχή του Captur, τότε θα μιλάμε για ένα μοντέλο που θα έχει τη δυνατότητα να κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση. Για τις νέες εκδόσεις, οι παραγγελίες στη Βρετανία θα αρχίσουν τον Αύγουστο, ενώ οι παραδόσεις προγραμματίζονται για ένα μήνα μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Renault Captur 1.0 TCe LPG vs Skoda Kamiq 1.0 G-TEC
Επίσημο: Η Renault αναβιώνει το Κατρέλ!
Επίσημο: Πρώτη γεύση από το νέο Renault Megane E-TECH

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement