Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ρεκόρ των SUV είχε αναπάντεχη εξέλιξη (+video)

Ελλάδα 22:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ρεκόρ των SUV είχε αναπάντεχη εξέλιξη (+video)

ΝΕΑ

Το ρεκόρ των SUV είχε αναπάντεχη εξέλιξη (+video)

ΝΕΑ

H ανάβαση του Pikes Peak είναι μία καλή αφορμή για να δοκιμαστούν τα γρήγορα SUV. Η φετινή όμως προσπάθεια είχε άδοξο τέλος.

Advertisement
Advertisement

Στην φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια να καταγράφονται κάποια ρεκόρ. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα έχει γίνει της μόδας εκεί να δοκιμάζονται οι δυνατότητες των πιο γρήγορων εκδόσεων των μεγάλων SUV.

Η φετινή ανάβαση, η 101η στην σειρά, έγινε σε ιδανικές συνθήκες, με εξαιρετικό καιρό και πολλές συμμετοχές που ανεβαίνουν την διαδρομή που φθάνει πάνω από τα 4.000 μέτρα.

Εκεί η BMW είχε προγραμματίσει να κάνει την δική της προσπάθεια για να πάρει το ρεκόρ των σπορ SUV από την Lamborghini και την Urus.

Advertisement
Advertisement

Η συμμετοχή της ήταν με τη νέα XM Label Red με τους 748 ίππους και το καθαρόαιμο σπορ στήσιμο από το τμήμα Μ-Division.

Δυστυχώς όμως, η προσπάθεια είχε άδοξη κατάληξη, καθώς ο οδηγός Matt Mullins είχε μία έξοδο στην οποία τραυμάτισε πολύ σοβαρά το αυτοκίνητο. Ο ίδιος, ευτυχώς, δεν έπαθε απολύτως τίποτα.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα εικόνες ή video από τις εσωτερικές κάμερες για να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει.

Advertisement

Η εταιρία έβγαλε ανακοίνωσε με την οποία λέει ότι υπήρξε ένα αγωνιστικό περιστατικό. Και ότι εστιάζει το ενδιαφέρον της στην προετοιμασία του αυτοκινήτου για να προσπαθήσουν να κάνουν το ρεκόρ αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

Μετά από αυτό, η Lamborghini Urus Performante εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς του Pikes Peak για τα SUV. Το 2022, η Lambo των 666 ίππων ανέβηκε την διαδρομή σε 10 λεπτά και 32,06 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Σε αντίθεση με την XM, η Urus δεν χρησιμοποιεί ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα για την BMW, αν δεν είχε συμβεί το ατύχημα.

Ο ηλεκτροκινητήρας μένει ανεπηρέαστος από την αραιή ατμόσφαιρα στα 4.000 μέτρα, οπότε θα έχει σίγουρα πλεονέκτημα σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Advertisement

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BMW (@bmwusa)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσες από τις 500 BMW XM Label Red έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;
Περίεργα και ξεχωριστά μοντέλα που πουλήθηκαν τον Απρίλιο
Επίσημο: Αυτή είναι η πανίσχυρη BMW XM Label Red