Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσες από τις 500 BMW XM Label Red έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;

Ελλάδα 0:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσες από τις 500 BMW XM Label Red έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Πόσες από τις 500 BMW XM Label Red έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Η κορυφαία και πιο σκληροπυρηνική έκδοση της νέας BMW XM με τους 748 ίππους έχει ήδη βρει τους ιδιοκτήτες της στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Η BMW XM είναι ένα νέο μοντέλο που ήδη έχει ξεκινήσει να διατίθεται και να κυκλοφορεί στους δρόμους. Πρόκειται γiα ένα θηριώδες SUV με μήκος που ξεπερνά τα 5,1 μέτρα και προκαλεί τόσο με την σχεδίαση όσο και με τις επιδόσεις του.

Στην «απλή» έκδοση ο V8 βενζινοκινητήρας με χωρητικότητα 4.4 λίτρα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει 653 ίππους και παράγει 800Nm ροπή. Ωστόσο υπάρχει μία ακόμα έκδοση που είναι ακόμα πιο σκληροπυρηνική και φέρει την ονομασία BMW XM Label Red.

Η συγκεκριμένη απευθύνεται σε ένα πολύ ιδιαίτερο αγοραστικό κοινό που έχει πάθος με τις κορυφαίες επιδόσεις αλλά και με το γεγονός ότι, αυτό που έχει στην ιδιοκτησία του, το έχουν ελάχιστοι.

Advertisement
Advertisement

Σε μόλις 500 μονάδες

Η εν λόγω έκδοση θα παραχθεί σε μόλις 500 μονάδες και η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2023 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg των ΗΠΑ. Εξωτερικά θα φέρει μια πολύ ξεχωριστή βαφή και συγκεκριμένα θα είναι διαθέσιμη σε μεταλλικό BMW Individual Frozen Carbon Black.

Η συνολική ισχύ θα αγγίζει τους 748 ίππους, δηλαδή 95 περισσότερους από την βασική έκδοση XM. Εντυπωσιακά είναι και τα νούμερα της ροπής που φτάνουν τα 1.000 Nm (!), δηλαδή 200 περισσότερα από την XM.

Advertisement

Από πλευράς επιδόσεων, το γερμανικό SUV το οποίο διοχετεύει τη δύναμη στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα ενώ με το πακέτο M Driver η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα.

Πόσο κοστίζει; 

Advertisement

Το σπάνιο μοντέλο θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto, η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να διαθέσει στην αγορά μόλις δύο BMW XM Label Red, οι οποίες είναι ήδη πουλημένες. Μάλιστα γίνεται προσπάθεια να έρθει μία ακόμα καθώς το αγοραστικό κοινό έχει δείξει ενδιαφέρον πριν καν ξεκινήσει η παραγωγή του.

Αναφορικά με την τιμή της κορυφαίας έκδοσης, αγγίζει τα 218.250 ευρώ στην Ελλάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεπούλησε η Lamborghini Huracan
Ελλάδα: Ποια ισόβια κάθειρξη; Η παραβίαση της ΛΕΑ πάει… σύννεφο
Tο Rezvani Tank τώρα και υβριδικό (+videο)