Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ranger δίνει ζωή στο νέο SUV της Ford (+video)

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ranger δίνει ζωή στο νέο SUV της Ford (+video)

ΝΕΑ

Το Ranger δίνει ζωή στο νέο SUV της Ford (+video)

ΝΕΑ

Δεν είναι μόνο το νέο VW Amarok που θα χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη του Ranger, καθώς το ίδιο θα πράξει και η νέα γενιά του 7θέσιου Everest.

Advertisement
Advertisement

Πιστή στο λανσάρισμα σκληροτράχηλων SUV παραμένει η Ford, η οποία μετά την εμπορική διάθεση του Bronco, στρέφει το βλέμμα της στη γενιά του, Everest, ενός μεσαίου μεγέθους Sport Utility Vehicle, γνωστού και ως Endeavour.

Όπως και το VW Amarok, το Everest θα βασίζεται στην πλατφόρμα “T6” του ολοκαίνουριου Ranger, και ως εκ τούτου όλα δείχνουν πως θα χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά μέρη.

Δηλαδή, έναν 2λιτρο EcoBlue diesel με δύο ή τρία turbos, ενώ θα υπάρχει και μια κορυφαία έκδοση με έναν 3λιτρο V6 turbodiesel.

Advertisement
Advertisement

Με θέσεις για έως και εφτά επιβάτες, το νέο Everest υποβάλλεται σε ακραίες δοκιμασίες, δείχνοντας πως δεν διστάζει να εγκαταλείψει τη σιγουριά της ασφάλτου και να ξεχυθεί σε κακοτράχαλα εδάφη.

Το καμουφλάζ, ωστόσο, δεν επιτρέπει την άντληση πρόωρων πληροφοριών σχετικά με την εμφάνιση του σκληροτράχηλου SUV. Κάτι το οποίο, βέβαια, δεν αποτελεί υπολογίσιμο εμπόδιο για τη ρωσική ιστοσελίδα Kolesa.ru η οποία προσπάθησε να αποκωδικοποιήσει τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες του Everest, μέσω δύο ψηφιακών σκίτσων. 

Advertisement

Η συγγένεια με το Ranger φανερώνεται εξαρχής από το μπροστινό μέρος, με τα φώτα σε σχήμα “C”, τη μοντέρνα μάσκα με τις δύο οριζόντιες λωρίδες, αλλά και την προστατευτική επιφάνεια στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Για τη σχεδίαση του πίσω μέρους, το τμήμα design της Ford έχει ανατρέξει στα αρχεία του Kuga, όπως μαρτυρά και η οπτική υπογραφή των φωτιστικών σωμάτων σε σχήμα ανεστραμμένου “L”.  

Advertisement

Ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές αναμένονται στην καμπίνα, όπου θα ενσωματωθούν κάποιες από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες της Ford σε επίπεδο συνδεσιμότητας, αλλά και premium επενδύσεις που θα ενισχύουν το στιλ του 7θεσιου SUV.

Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι η αποκάλυψη του Everest –aka Endeavour – είναι προγραμματισμένη για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Διευκρινίζεται ότι η εμπορική διάθεση του μοντέλου δεν αφορά την ελληνική αγορά. 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Kuga Plug-in Hybrid: Πρωταθλητής πωλήσεων στα PHEV SUV στην Ευρώπη
Μια γρήγορη περιήγηση του νέου Ford Fiesta (video)
Αύξηση αυτονομίας για τη Ford Mustang Mach-E