Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Range Rover Velar θα γίνει σύντομα ηλεκτρικό

Ελλάδα 13:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Range Rover Velar θα γίνει σύντομα ηλεκτρικό

Mobility

Το Range Rover Velar θα γίνει σύντομα ηλεκτρικό

Mobility

Το πολυτελές SUV της Range Rover θα «ανοίξει το χορό» της μετάβασης στη νέα εποχή των αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων για όλη τη γκάμα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτρικό Velar, θα είναι το πρώτο από μια σειρά αντίστοιχων μοντέλων που θα επανέλθουν ως ηλεκτρικά στο άμεσο μέλλον.

Θα είναι το πρώτο από τα πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Land Rover που θα παράγονται στο εκσυγχρονισμένο εργοστάσιο της εταιρείας στο Χέηλγουντ του Μέρσεησαηντ. Οι εργασίες για τη σχετική αναβάθμιση του υπάρχοντος εργοστασίου σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων, θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο και αναμένεται μέχρι το τέλος του 2024 να έχουν ολοκληρωθεί.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει πως η παραγωγή του ηλεκτρικού Velar, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2025, ενώ αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν οι ηλεκτρικοί διάδοχοι των Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport. Μέχρι πρόσφατα, το μέλλον του Velar δεν ήταν και πολύ σίγουρο, καθώς η αρχική πολύ δυναμική εμπορική πορεία του 2017, δεν είχε την ανάλογη συνέχεια μέσα στα χρόνια.

Το σημερινό Velar (φωτογραφίες) έχει πολλά κοινά με την Jaguar F-Pace και τα δύο μοντέλα κατασκευάζονται μαζί στο Σόλιχουλ. Το διάδοχο μοντέλο θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα ΕΜΑ, αφήνοντας πίσω την D7 που χρησιμοποιείται σήμερα. Η αρχιτεκτονική αυτή είναι μια skateboard είναι κατασκευασμένο δίπλα σε αυτό το αυτοκίνητο στο Σόλιχουλ. Εκτός από την παραγωγή σε νέα τοποθεσία, ο διάδοχός του θα αλλάξει από τη γνωστή αρχιτεκτονική D7 σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα που ονομάζεται EMA.

Advertisement

Η JLR αποκάλυψε ότι η EMA θα είναι μια «απλή» δομή σχεδιασμένη γύρω από τις μπαταρίες στο πάτωμα, οι οποίες θα υποστηρίζονται από τεχνολογία 800V για γρήγορη φόρτιση- κάτι που ήδη συμβαίνει με τα ανταγωνιστικά μοντέλα των Audi και Porsche. Η επανεφεύρεση του Velar ως ηλεκτρικό, θα είναι σίγουρα μια κομβική στιγμή στην εξέλιξη της Range Rover.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Θηρίο» το αναβαθμισμένο Range Rover
Ηλεκτρική αυτονομία 100+ χλμ. για το plug-in υβριδικό Range Rover Sport
H Jaguar ετοιμάζει ηλεκτρικό super GT