Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρική αυτονομία 100+ χλμ. για το plug-in υβριδικό Range Rover Sport

Ελλάδα 21:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρική αυτονομία 100+ χλμ. για το plug-in υβριδικό Range Rover Sport

ΝΕΑ

Ηλεκτρική αυτονομία 100+ χλμ. για το plug-in υβριδικό Range Rover Sport

ΝΕΑ

Οι εκδόσεις Plug-in hybrid προσφέρουν συνήθως ηλεκτρικές αυτονομίες έως 40-50 χιλιόμετρα. Ένα από τα μοντέλα που αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα είναι τπRange Rover Sport

Advertisement
Advertisement

Τα οχήματα που συνδυάζουν θερμικό και ηλεκτρικό κινητήρα είναι ευρέως γνωστά στο αγοραστικό κοινό. Ολοένα και περισσότερα πωλούνται και απευθύνονται σε αυτούς που αφενός θέλουν να ακολουθήσουν την ηλεκτροκίνηση αφετέρου φοβούνται με όλα όσα ακούγονται.

Ο λόγος για τα λεγόμενα Plug-in hybrid οχήματα που βασίζονται στον θερμικό κινητήρα, όμως οι μπαταρίες που διαθέτουν προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία και μπορούν να τα καλύψουν αποστάσεις συνήθως για 40-50 χιλιόμετρα. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως με μία τέτοια έκδοση ο οδηγός μπορεί να καλύψει αμιγώς ηλεκτρικά τις καθημερινές του ανάγκες χωρίς να κάψει ούτε λίτρο καυσίμου. Βέβαια για να το κάνει αυτό θα πρέπει να το φορτίζει καθημερινά, οπότε και θα μπορεί να κινείται μόνο με ρεύμα.

Ωστόσο, από τη χρήση που κάνουν όσοι τα χρησιμοποιούν έχει αποδειχτεί πως η αυτονομία πολλές φορές δεν είναι αρκετή. Το γεγονός αυτό οφείλεται στις μικρές μπαταρίες, καθώς σε αντίθετη περίπτωση το κόστος του αυτοκινήτου θα ανέβαινε ακόμα περισσότερο.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλες μπαταρίες για Plug-in hybrid έκδοση

Ένα από τα αυτοκίνητα που αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα είναι το νέας γενιάς Range Rover αλλά και η έκδοση Sport. Τα συγκεκριμένα μοντέλα εφοδιάζονται με μπαταρίες χωρητικότητας 38,2kWh, δηλαδή σχεδόν όσο είναι σε χωρητικότητα ένα ηλεκτρικό Fiat 500e.

Με αυτές τις μπαταρίες η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει, σύμφωνα με το εργοστάσιο, έως τα 112 χιλιόμετρα, ενώ σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται μεταξύ 90-100 χιλιομέτρων. Καθόλου άσχημα θα μπορεί να πει κανείς, όταν την ίδια ώρα υπάρχει η δυνατότητα το όχημα να αναπτύσσει ταχύτητες έως τα 140χλμ./ώρα κάνοντας χρήση μόνο του ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε την εξέλιξη του ταμπλό της Porsche Cayenne με τα χρόνια
Η απόλυτη τσιγκουνιά: Ferrari F40 των 2 εκατ. χωρίς ασφάλεια!
H Ελληνική Αστυνομία μετέχει στο challenge #μιση_φωτογραφια