Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρωτότυπο Audi R18 TDI Ultra μπορεί να γίνει δικό σας

Ελλάδα 6:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρωτότυπο Audi R18 TDI Ultra μπορεί να γίνει δικό σας

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο Audi R18 TDI Ultra μπορεί να γίνει δικό σας

ΝΕΑ

Ένα από τα αγωνιστικά πρωτότυπα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στις 24 Ώρες του Λε Μαν, είναι αν μη τι άλλο το Audi R18 TDI Ultra.

Advertisement
Advertisement

Οι λάτρεις των αγώνων αντοχής και ιδιαίτερα αυτοί που δηλώνουν φίλοι της Audi, έχουν τώρα τη μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσουν το μοναδικό πλήρως λειτουργικό R18 TDI που υπάρχει στον κόσμο, έτοιμο να αναλάβει και πάλι αγωνιστική δράση.

Σύμφωνα με την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την πώλησή του, την Art & Revs με έδρα το Λουξεμβούργο, το συγκεκριμένο πρωτότυπο με αριθμό σασί #100, είναι ένα από τα οκτώ συνολικά που κατασκευάστηκαν το 2013, εκ των οποίων έχουν παραμείνει έξι από αυτά. Το συγκεκριμένο R18 TDI δεν συμμετείχε ποτέ σε αγώνες, παρά μόνο είχε το ρόλο του μοντέλου εξέλιξης, ενώ χρησίμευσε ως βάση για το ομολογκάρισμα της FIA. Επίσης, το συγκεκριμένο μοντέλο, όταν κατασκευάστηκε το 2013 τροποποιήθηκε από τους υπεύθυνους της Audi Sport για να μοιάζει με την μεταγενέστερη υβριδική έκδοση, κυρίως για διαφημιστικούς λόγους. Αλλά το 2018 επέστρεψε στις αρχικές προδιαγραφές του 2011 και έκτοτε παρέμεινε ανενεργό.

Advertisement
Advertisement

Η κινητήρια μονάδα του R18 αποτελείται από έναν V6 πετρελαιοκινητήρα 3,7 λίτρων, ο οποίος διέθετε υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας Garrett TR30R αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 540 ίππους, ενώ η μετάδοση περιλάμβανε ένα σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων. Χάρη στο R18 TDI Ultra, η Audi κατέκτησε τέσσερις συνεχόμενες νίκες στον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν, από το 2011 έως το 2014.

Πηγή: Art & Revs

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
R8 LMS GT2: Το νέο όπλο της Audi Sport
Δοκιμή: Νέο Audi S3 Sportback
Η ABT προτείνει: Audi RSQ8 R με 730 ίππους

Advertisement