Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο «made in China» ηλεκτρικό crossover της Renault

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο «made in China» ηλεκτρικό crossover της Renault

ΝΕΑ

Το πρώτο «made in China» ηλεκτρικό crossover της Renault

ΝΕΑ

Η Renault παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Chengdu, το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που συναρμολογείται εξ ολοκλήρου στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

 

Πρόκειται για το Κ-ΖΕ, όντας το τρίτο μοντέλο που δημιούργησε η Dongfeng-Renault, μετά τα Kadjar και τα Koleos. Το συγκεκριμένο όχημα ανήκει στην κατηγορία των κόμπακτ crossover και σαν στόχο έχει κυρίως τους νέους οικογενειάρχες που επιθυμούν ένα φιλικό προς το περιβάλλον όχημα, που να μπορεί να κινείται κυρίως εντός αστικού περιβάλλοντος. Το K-ZE έχει ως βάση την πλατφόρμα CMF-A, η οποία χρησιμοποιείται ήδη στα Renault Kwid και Datsun Redi-Go, δύο μοντέλα που πωλούνται ήδη στην αγορά της Ινδίας.

Advertisement
Advertisement

Στην τοπική αγορά, το KE-Z λανσάρεται σε τρεις εκδόσεις, με τη βασική να κοστίζει λίγο κάτω από τα €8.000, η μεσαία κυμαίνεται στα €8.500, ενώ η τιμή της κορυφαίας ξεπερνά ελάχιστα τα €9.000. Η συγκεκριμένη διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 33 kW, ροπή 125 Nm και μπαταρίες χωρητικότητας 26,8 kWh. Η αυτονομία φτάνει έως και τα 271 χιλιόμετρα (κατά το πρωτόκολλο NEDC), ενώ η τελική ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 105 km/h. Σύμφωνα με τη Renault, η ενέργεια που καταναλώνει το K-ZE είναι μόλις 10,8 kWh στα 100 km.

Παρά τα αρχικά πλάνα της Renault, για αποκλειστική διάθεση του KE-Z στην αγορά της Κίνας, ο Γάλλος κατασκευαστής δεν αποκλείει την πιθανότητα το ηλεκτρικό μοντέλο να εισαχθεί και σε άλλες αγορές, όχι όμως και σε αυτή της Ευρώπης.