Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκινούμενο είναι της LEVC

Ελλάδα 10:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκινούμενο είναι της LEVC

Mobility

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκινούμενο είναι της LEVC

Mobility

Η εταιρεία London Electric Vehicle Company των ταξί του Λονδίνου ετοιμάζει το πρώτο παγκοσμίως ηλεκτρικό αυτοκινούμενο e-Camper.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική εταιρεία LEVC, που έχει γίνει ευρέως γνωστή ως ο κατασκευαστής των φημισμένων λονδρέζικων ταξί και βρίσκεται κάτω από την «ομπρέλα» του κινεζικού Ομίλου της Geely, ανοίγει τις δραστηριότητές της και στην ειδική κατηγορία των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να λανσάρει το e-Camper, ένα υβριδικής τεχνολογίας μοντέλο, το οποίο βασίζεται στο ελαφρύ επαγγελματικό βαν VN5. Για την δημιουργία του, η LEVC συνεργάστηκε με την εταιρεία μετατροπών Wellhouse Leisure, ενώ σύμφωνα με επίσημες πηγές θα διαθέτει παρόμοια μηχανικά μέρη με το ταξί TX.

Advertisement
Advertisement

Αυτά συνοψίζονται στην τοποθέτηση ενός ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος συνεργάζεται με μία μπαταρία ενεργειακής απόδοσης 31 kWh και ένα τρικύλινδρο, θερμικό μοτέρ, που επιτρέπει στο μοντέλο να έχει αυτονομία 489 χλμ., ενώ παράλληλα μπορεί να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά για αποστάσεις έως και 98 χλμ.

Το e-Camper μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις επιβάτες, ενώ στο βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνονται μία μικρών διαστάσεων ηλεκτρική κουζίνα και το κεντρικά τοποθετημένο πτυσσόμενο τραπέζι. Επίσης, οι τεχνικοί της εταιρείας εξέλιξαν καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με δυνατότητα περιστροφής 180ο, έτσι ώστε όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε στάση η καμπίνα να μπορεί να μετατρέπεται σε ένα άνετο σαλόνι.

Advertisement

Οι πρώτες παραδόσεις του e-Camper αναμένονται τον προσεχή Δεκέμβριο, με το βιβλίο των παραγγελιών να έχει ήδη ανοίξει, ενώ η τιμή του ξεκινά από τις 73.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To θρυλικό βαν Skoda 1203 σε έκδοση camper
Με 20.000 ευρώ το Dacia Dokker γίνεται ένα mini αυτοκινούμενο
Opel Zafira Life: Διαθέσιμο και σε έκδοση Crosscamp Lite

Advertisement