Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To θρυλικό βαν Skoda 1203 σε έκδοση camper

Ελλάδα 12:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To θρυλικό βαν Skoda 1203 σε έκδοση camper

ΝΕΑ

To θρυλικό βαν Skoda 1203 σε έκδοση camper

ΝΕΑ

Η Skoda σκέφτεται σοβαρά να φέρει και πάλι στην παραγωγή το σχετικά άγνωστο μοντέλο «1203».

Advertisement
Advertisement

Όσοι μεγάλωσαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60, αρχές των seventies ιδίως σε χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, θα θυμούνται αρκετά καλά το βαν μοντέλο Skoda 1203, το οποίο κυκλοφορούσε στους δρόμους μέχρι και το 2007.

Έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από την ημέρα που έκανε την επίσημη παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μπρνο, αλλά για τους ανθρώπους της φίρμας το «1203» θα πρέπει να επιστρέψει και πάλι στο προσκήνιο. Ένας από αυτούς είναι ο Daniel Hájek, ο οποίος εργάζεται για την Skoda ως σχεδιαστής λογισμικού, ενώ παράλληλα θεωρείται και λάτρης του βαν μοντέλου, καθώς ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησε, σε ηλικία 15 ετών.  

Advertisement
Advertisement

Η δική του πρόταση για το νέας γενιάς Skoda 1203 αποτελεί ένα εντυπωσιακής σχεδίασης μοντέλο, με στοιχεία τόσο του παρελθόντος, όσο και τωρινά. H έκδοση αυτοκινούμενου τροχόσπιτου, η οποία και βλέπουμε στις φωτογραφίες ξεχωρίζει από τα στρόγγυλα εμπρός φωτιστικά σώματα και τις έντονες ακμές οροφής και μάσκας, που υπήρχαν και στο αρχέτυπο μοντέλο. Φυσικά, υπάρχουν και σύγχρονα στοιχεία, όπως η φωτιζόμενη εμπρός επιφάνεια που τρέχει κατά μήκος της μάσκας, ενώ και οι μεγάλοι τροχοί τονίζουν την δυναμική του αμαξώματος.

Advertisement

Στο εσωτερικό του μελλοντικού Skoda 1203 δηλώνει απών το σύστημα infotainment και η κεντρική οθόνη, κάτι που έχουμε συνηθίσει πλέον να βλέπουμε στα σύγχρονα μοντέλα. Σύμφωνα με τον Hájek, πλέον ο κάθε ένας από τους επιβάτες έχουν το δικό τους smartphone ή ταμπλέτα, άρα έκρινε περιττή την τοποθέτηση ενός συστήματος ψυχαγωγίας. Σε ότι αφορά την πιθανότητα παραγωγής μίας έκδοσης αντίστοιχης με αυτή των render φωτογραφιών, αυτή φαντάζει μάλλον απίθανη.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Πόσο θα “ακριβύνουν” τα διπλώματα οδήγησης;

Η νέα μόδα: Τροχαίες παραβάσεις από 80χρονους!

Advertisement

Πρόστιμα-σοκ στα e-ποδήλατα με «μαϊμού» πιστοποιητικά!