Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο αυτοκίνητο αποκλειστικά για διανομή πίτσας!

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο αυτοκίνητο αποκλειστικά για διανομή πίτσας!

ΝΕΑ

Το πρώτο αυτοκίνητο αποκλειστικά για διανομή πίτσας!

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει τους πιτσαδόρους να έρχονται με… παπάκια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα, παρουσιάζοντας το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε ειδικά για τη διανομή του πιο δημοφιλούς φαγητού διεθνώς. Το εικονιζόμενο DXP (Delivery Expert) αποτελεί προϊόν συνεργασίας δύο εταιρειών από το Μίσιγκαν. Της Domino’s και της General Motors.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η σχεδίαση και παραγωγή του Domino’s DXP κράτησε πάνω από τρία χρόνια. Συνολικά 385 σχεδιαστές συμμετείχαν στο σχετικό διαγωνισμό, υποβάλλοντας τις προτάσεις τους. Το σχέδιο που επιλέχθηκε τελικά εφαρμόστηκε πάνω στο Spark της Chevrolet και έτσι φθάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα. Αρχικά θα παραχθούν 100 DXP, τα οποία θα μοιραστούν σε καταστήματα της Domino’s στις ΗΠΑ μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Το ειδικά διαμορφωμένο Spark εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 1,2 lt. Στο εσωτερικό του υπάρχει θέση μόνο για τον οδηγό. Δίπλα του υπάρχουν θήκες για τα αναψυκτικά, τις σως, τις χαρτοπετσέτες κλπ, ενώ πίσω του βρίσκεται ένας φούρνος που διατηρεί ζεστές τις πίτσες. Η πρόσβαση σε αυτόν γίνεται εξωτερικά του αυτοκινήτου. Το DPX μπορεί να μεταφέρει έως 80 πίτσες, σαλάτες, φτερούγες κοτόπουλου, μεγάλα αναψυκτικά κ.α.

Advertisement
Advertisement

Η πλειοψηφία των παραδόσεων της Domino’s στην Αμερική θα εξακολουθήσει να γίνεται μέσω των προσωπικών αυτοκινήτων των διανομέων. Η Domino’s ιδρύθηκε το 1960 και είναι σήμερα η πρώτη εταιρεία διανομής πίτσας στον κόσμο, με περισσότερες από 1,5 εκατ. πίτσες κάθε μέρα. Διαθέτει 11.900 καταστήματα σε 80 χώρες, με τις πωλήσεις της εκτός ΗΠΑ να αντιπροσωπεύουν άνω του 50%.