Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέτοχοι Tesla προς Musk: Παίρνεις πολλά…

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέτοχοι Tesla προς Musk: Παίρνεις πολλά…

ΝΕΑ

Μέτοχοι Tesla προς Musk: Παίρνεις πολλά…

ΝΕΑ

Μέτοχοι της εταιρίας τον οδηγούν σε δίκη κατηγορώντας τον για τις υπέρογκες απολαβές που έχει από την Tesla.

Advertisement
Advertisement

H εξαγορά των 44 δισ.  του Twitter από τον Elon Musk τον γλίτωσε μεν από μία δίκη, όμως τελικά δεν θα αποφύγει τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Αυτή τη φορά θα κληθεί να απαντήσει σε μία αγωγή που έχει υποβάλει ο μέτοχος της Tesla, Richard Tornetta, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το πακέτο αποδοχών των 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παίρνει από την εταιρία ο Musk είναι είναι εξαιρετικά υψηλό.

Ο συγκεκριμένος μέτοχος ισχυρίζεται επίσης ότι σκόπιμα η Tesla έβαλε εύκολους στόχους στον Musk έτσι ώστε να αυξήσει την ήδη τεράστια περιουσία του και να επιδοθεί στα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για αποικισμό του Άρη.

Advertisement
Advertisement

Η δίκη του Musk θα ξεκινήσει στις 14 Νοεμβρίου και θα γίνει από την ίδια δικαστή στο Ντέλαγουεαρ που επέβλεπε την αγωγή του Twitter εναντίον του Musk.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Tornetta ισχυρίζονται επίσης ότι ο Musk είναι διευθύνων σύμβουλος “μερικής απασχόλησης” στην Tesla, καθώς λένε ότι εργάζεται μόνο Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή στην Tesla και Δευτέρα και Πέμπτη στην SpaceX.

Από την πλευρά της η Tesla ισχυρίζεται ότι το υψηλό πακέτο αμοιβών του Musk δεν ήταν για να παρευρίσκεται στην εταιρία σε ώρες γραφείου, αλλά για να ανεβάσει τα έσοδα της εταιρίας και συνεπώς και των μετόχων της.

Advertisement

Το συμφωνημένο πακέτο επιτρέπει στον Musk να αγοράζει το 1% των μετοχών της Tesla με μεγάλη έκπτωση κάθε φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία επιτυγχάνει τους οικονομικούς της στόχους.

Advertisement

Η Tesla έχει πετύχει περίπου 11 από αυτούς τους 12 στόχους και οι πληρωμές του Musk ανέρχονται σε περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενδεικτικό είναι ότι το νούμερο αυτό είναι μεγαλύτερο από την συνολική αμοιβή των 200 υψηλότερα αμειβόμενων CEOs το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια μεγάλη εταιρία φεύγει από το Twitter λόγω Musk;
Ποιός πραγματικά είναι ο Elon Musk;
Άλλα λέει ο Musk και άλλα ο οικονομικός διευθυντής!

Advertisement