Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πολυτελές Toyota Century και ως SUV

Ελλάδα 10:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πολυτελές Toyota Century και ως SUV

ΝΕΑ

Το πολυτελές Toyota Century και ως SUV

ΝΕΑ

To κορυφαίο σε όλα SUV της Toyota αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2023.

Advertisement
Advertisement

Το απόλυτα πολυτελές μοντέλο της Toyota που κυκλοφορεί αποκλειστικά στην Ιαπωνική αγορά, θα αποτελέσει τη βάση για το νέο σούπερ SUV.

Το Toyota Century SUV, θα τοποθετηθεί πάνω από το Land Cruiser στη γκάμα και το προφίλ του αυτοκινήτου πάνω στο οποίο θα βασιστεί, δικαιολογεί απόλυτα την εικόνα αυτή. Το Century που είναι αυτή τη στιγμή ό,τι πιο πολυτελές προσφέρει η Toyota (αλλά μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας), είναι ένα μοντέλο με πολύ μεγάλη ιστορία.

Advertisement
Advertisement

Παράγεται από το 1967 και σε κάθε του γενιά, έχει το χαρακτήρα του σεντάν μοντέλου που προσφέρει την απόλυτη πολυτέλεια. Καθόλου τυχαία μάλιστα, είναι και το μοντέλο που χρησιμοποιείται από την πολιτική και όχι μόνο ηγεσία της χώρας, για τις μετακινήσεις των στελεχών. Η υπάρχουσα γενιά του, παρουσιάστηκε το 2018 και σήμερα κοστολογείται στη «βασική» του έκδοση, με ένα ποσό της τάξης των 145.000 ευρώ.

Πληροφορίες από την Ιαπωνία, κάνουν λόγο πως η Toyota ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση SUV του Century, το οποίο θα έχει μήκος 5,2 μέτρα και μεταξόνιο που θα ξεπερνά τα 3,0 μέτρα, με απόβαρο που θα είναι πάνω από 2,3 τόνους. Η ισχύς μιας υβριδικής έκδοσης θα μπορούσε να προέρχεται από έναν V6 κινητήρα 3,5 λίτρων- έτσι όπως τον έχουμε δει στα Lexus LC 500h και LS 500h.

Advertisement

Από τις ίδιες πηγές προκύπτει πως η Toyota σκοπεύει να διαθέσει το Century SUV προς πώληση στην Ιαπωνία, από τα μέσα του 2023, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν την πιθανή εξαγωγή του οχήματος σε άλλες αγορές. Ένα ακόμα πολυτελές SUV με χώρους και εξοπλισμό που θα τοποθετηθεί ανταγωνιστικά απέναντι στις premium προτάσεις της κατηγορίας, θα έχει και αρκετές ελπίδες να διεκδικήσει σεβαστό κομμάτι της πίτας σε πολλές αγορές εκτός Ιαπωνίας, όπου η Toyota χαίρει μεγάλης εκτίμησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα Τρίκαλα πρωτοπορούν σε όλη την Ευρώπη με τα αυτόνομα ρομπότ
Κι όμως υπάρχουν και ηλεκτρικά inline πατίνια
Jaguar Land Rover: Αύξηση πωλήσεων και εκκρεμών παραγγελιών