Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο χαριτωμένο παγωτατζίδικο στον κόσμο!

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο χαριτωμένο παγωτατζίδικο στον κόσμο!

ΝΕΑ

Το πιο χαριτωμένο παγωτατζίδικο στον κόσμο!

ΝΕΑ

Εντάξει, έχουμε δει πολλές μεταμορφώσεις του εμβληματικού Fiat 500, αλλά αυτή εδώ τα… σπάει!

Advertisement
Advertisement

Η Fiat παρουσίασε μια νέα πρωτότυπη ιδέα, βασισμένη στο 500e, μετατρέποντάς το σε ένα μικροσκοπικό… παγωτατζίδικο, με σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία.

Το Fiat 500e «Gelateria Edition» βασίζεται στην μετατρέψιμη έκδοση του αστικού EV, προσθέτοντας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για το σερβίρισμα παγωτού, στις περιοχές “Ultra Low Emission Zone” του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Fiat αποκαλεί τη one-off έκδοση, ως τη “μικρότερη gelateria του κόσμου”, αν και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν ακόμη μικρότερα οχήματα ή τρόλεϊ που μεταφέρουν παγωτό κάπου στην Ιταλία.

Advertisement
Advertisement

Παρά το μικρό μέγεθος, το ειδικό 500e μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 300 άτομα την ημέρα! Το προσαρμοσμένο εσωτερικό έχει μια παγωμένη οθόνη gelato, που καλύπτεται από ένα ρετρό θόλο που μπορεί να ανυψωθεί. Τα προϊόντα αποθηκεύονται σε δύο καταψύκτες με μπαταρίες, συνολικής χωρητικότητας 30 λίτρων, ενώ υπάρχει ειδικός χώρος για κώνους, κυπελάκια και κουτάλια. Όλα τα καθίσματα των επιβατών αφαιρούνται, μετατρέποντας το 500e σε μονοθέσιο που επιτρέπει στον οδηγό και τον διακομιστή παγωτού να κινούνται ελεύθερα. Ωστόσο, υπάρχει χώρος αποθήκευσης στο αυτοκίνητο για ξαπλώστρες, έτσι ώστε οι πελάτες να έχουν κάπου να καθίσουν.

Advertisement

Για το εξωτερικό, η Fiat επέλεξε ένα δίχρωμο φινίρισμα με γαλάζιες και κρεμ αποχρώσεις που θυμίζουν τις ιταλικές gelateria της δεκαετίας του ’50. Παρόμοιο θέμα εφαρμόστηκε και στην εσωτερική ταπετσαρία, με τα γράμματα «Gelateria» στο ταμπλό, τα φτερά, τις πόρτες και το πορτμπαγκάζ με κρεμ φινίρισμα.

Τέλος, προστέθηκε ένα προσαρμοσμένο κουδούνισμα με ήχους όπερας, για να βεβαιωθείτε ότι το EV θα τραβήξει αρκετή προσοχή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο τρόπος που η Volkswagen αντιμετωπίζει την έλλειψη τσιπ
Τελικά θα ισχύσει η βόμβα Μητσοτάκη;
Γιατί τα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε κινητά τηλέφωνα;\