Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Peugeot 208 φροντίζει για την ασφάλειά σας

Ελλάδα 14:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Peugeot 208 φροντίζει για την ασφάλειά σας

ΝΕΑ

Το Peugeot 208 φροντίζει για την ασφάλειά σας

ΝΕΑ

Η Peugeot έχει εφαρμόσει το νέο 208 όλα τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) ανεβάζοντας το επίπεδο της ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

Αν είναι κάτι για το οποίο μπορούν με βεβαιότητα να περηφανεύονται οι Γάλλοι της Peugeot είναι ο δικός τους μοναδικός τρόπος που προσεγγίζουν την πραγματικότητα. Σε όλους τους τομείς θέλουν να βάζουν τη δική τους φιλοσοφία, κάτι που όχι μόνο τους έχει δώσει χαρακτήρα, αλλά τους κατατάσσει ανάμεσα στους κατασκευαστές με την πιο έντονη προσωπικότητα σε όλο τον κόσμο.

Με γνώμονα αυτήν την φιλοσοφία, η Peugeot έχει σχεδιάσει και το εξελιγμένο σύστημα ασφάλειας ADAS με το οποίο προμηθεύει τόσο το 208 όσο και πολλά ακόμα μοντέλα της. Ο έξυπνος και άκρως αποτελεσματικός τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα συστήματα υποβοήθησης βάζουν τον οδηγό στην ευχάριστη θέση άμεσα να τα εμπιστευτεί και μάλιστα τον φέρνουν σε τέτοιο επίπεδο ικανοποίησης που δεν σταματά να τα χρησιμοποιεί άπαξ και τα έχει δοκιμάσει έστω και μια φορά.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα συστήματα που ξεχωρίζουν στα ηλεκτρονικά του Peugeot 208 είναι το σύστημα ενεργητικού αυτόματου πιλότου (Adaptive Cruise Control). Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο το 208 αναλαμβάνει να διατηρήσει την επιθυμητή ταχύτητα ταξιδιού, ενώ μέσω τω αισθητήρων και των ραντάρ μπορεί να προσαρμόσει την ταχύτητα σε περίπτωση που υπάρξει άλλο όχημα στο δρόμο.

Το σύστημα adaptive cruise control έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα σημαντικό σύστημα που παρακολουθεί την πορεία και τη θέση του αυτοκινήτου στα όρια της λωρίδας κυκλοφορίας. Αν το σύστημα αντιληφθεί ότι ο οδηγός παρεκκλίνει της πορείας του επεμβαίνει ειδοποιώντας τον οδηγό, ενώ παράλληλα διορθώνει την πορεία αν υπάρξει απόκλιση. Στην υποβοήθηση της οδήγησης βοηθάει πολύ και η αναγνώριση των σημάτων κυκλοφορίας που έχει το 208, ειδοποιώντας οπτικά τον οδηγό για όρια ταχύτητας και περιορισμούς σε διάφορες ζώνες κυκλοφορίας.

Advertisement

Για να προστατεύσει ακόμα καλύτερα τους επιβάτες, τους πεζούς και τους ποδηλάτες, η Peugeot έχει αναπτύξει ένα εξελιγμένο σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης. Καθώς κινούμαστε στο δρόμο το αυτοκίνητο είναι σε θέση μέσω ραντάρ και αισθητήρων να εντοπίσει προπορευόμενο αυτοκίνητο ή πεζό ή ποδηλάτη και να φρενάρει αυτόματα για να αποφευχθεί η σύγκρουση. Το σύστημα λειτουργεί με ταχύτητες έως 85 χλμ/ώρα, ενώ είναι ενεργό ακόμα και το βράδυ, όταν υπάρχει περιορισμένος φωτισμός.

Advertisement

Το Peugeot 208 είναι εξοπλισμένο και με σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου το οποίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο στις αστικές μετακινήσεις και όχι μόνο. Το σύστημα ειδοποιεί μέσω φωτεινής ένδειξης στη γωνία των εξωτερικών καθρεπτών τον οδηγό σε περίπτωση που εντοπίσει όχημα σε σημεία που δεν μπορούν να γίνουν ορατά από τη θέση οδήγησης. Ιδιαίτερα σε κινούμενα δίκυκλα που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά το σύστημα μπορεί να αποβεί σωτήριο.

Advertisement

Τέλος, η Peugeot διαθέτει και σύστημα υποβοήθησης του παρκαρίσματος (Park Assist). Το ενεργό αυτό σύστημα (στον προαιρετικό εξοπλισμό) αναλαμβάνει να εντοπίσει την κατάλληλη θέση στάθμευσης. Μόλις βρεθεί, τότε παίρνει τον έλεγχο του τιμονιού και ο οδηγός επεμβαίνει μόνο στη χρήση του γκαζιού, του φρένου και του κιβωτίου ταχυτήτων. Το ίδιο χρηστικό είναι και στην περίπτωση εξόδου από τον χώρο στάθμευσης.

Η Peugeot έχει περάσει τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης σε άλλο επίπεδο και όπως μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, δεν διστάζει να τα χρησιμοποιεί σε όλα της τα μοντέλα. Το 208 είναι τρανή απόδειξη ότι και ένα supermini μπορεί να απολαύσει όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας. Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους λόγους που έχουν φέρει το αυτοκίνητο της Peugeot στην κορυφή της προτίμησης των αγοραστών.

Το σύστημα Brake Assist.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι κινητήρες του Peugeot 3008 καλύπτουν όλες τις ανάγκες
Το εντυπωσιακό i-Cockpit του Peugeot 208! (+video)
H Peugeot ετοιμάζεται για «επίθεση» ηλεκτρικών το 2023