Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Παρίσι… βάζει πλάτη στη Renault!

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Παρίσι… βάζει πλάτη στη Renault!

ΝΕΑ

Το Παρίσι… βάζει πλάτη στη Renault!

ΝΕΑ

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία εισέπραξε τη στήριξη της κυβέρνησης, με αφορμή τα σενάρια συγχώνευσης με τη Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Η γαλλική κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει τη στρατηγική του Ομίλου Renault να παραμείνει μια αυτόνομη αυτοκινητοβιομηχανία, με πολλές βιομηχανικές και τεχνολογικές συνεργασίες, δήλωσε πηγή του υπουργείου Οικονομικών, εν μέσω αναφορών ότι το Παρίσι μελετά μια συγχώνευση της Renault με τη Stellantis.

Η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ανέφερε, πριν μερικές ημέρες, ότι η γαλλική κυβέρνηση, η οποία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault και έχει επίσης μερίδιο στη Stellantis, εξετάζει σχέδια για συγχώνευση μεταξύ των δύο ομίλων.

Οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν αρχικά από τον πρόεδρος της Stellantis, Τζο Έλκαν, ενώ τώρα παίρνουν σειρά αξιωματούχοι της γαλλικής; Κυβέρνησης. Σύμφωνα με αυτούς, το Παρίσι στηρίζει τη στρατηγική του Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault, Λούκα ντε Μέο, για την προώθηση της ηλεκτρικής θυγατρικής Ampere.

Advertisement
Advertisement

Αν και αναγνωρίζει ότι η Renault στερείται της κλίμακας και των πόρων των αντιπάλων της, η κυβέρνηση υποστήριξε επίσης τις προσπάθειες της εταιρείας να οικοδομήσει δεσμούς, πέρα ​​από τους παραδοσιακούς της συμμάχους, Nissan και Mitsubishi, συνάπτοντας συνεργασίες με τις Geely, Saudi Aramco, Google και Qualcomm.

Με τη χρηματιστηριακή της αξία να παραμένει στάσιμη στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ (10,7 δισεκατομμύρια δολάρια) παρά τα βελτιωμένα οικονομικά της, η Renault αναφέρεται συχνά στις χρηματοπιστωτικές αγορές ως πιθανός στόχος εξαγοράς.

H άνοδος των Κινέζων κατασκευαστών, οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταργήσει σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και τα δαπανηρά νέα συμβόλαια του συνδικάτου United Auto Workers ήταν μεταξύ των παραγόντων που τροφοδοτούν μεγαλύτερες πιθανότητες συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια ευρωπαϊκά αυτοκίνητα είναι…. Κινέζικα;
Πώς προωθεί η Γαλλία τις πωλήσεις ηλεκτρικών
Η Renault ετοιμάζει τον μεγάλο αντίπαλο του Toyota C-HR